Κόσμος

Γάλλος ΥΠΕΞ: Δεν αξίζει στους Λευκορώσους να γίνουν υποτελείς της Ρωσίας

Οι Λευκορώσοι “αξίζουν κάτι καλύτερο” από το να γίνουν “οι υποτελείς” της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν κατά τη διάρκεια συνάντησης με την αρχηγό της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια στο Παρίσι.

Η Λευκορωσία και ο λαός της “αξίζουν κάτι καλύτερο από το να γίνουν οι συνεργοί και οι υποτελείς ενός βάναυσου καθεστώτος που επέλεξε να φέρει τον πόλεμο, χωρίς καμία δικαιολογία, στο κέντρο της Ευρώπης, σε αντίθεση με τις αξίες μας της ελευθερίας και της δημοκρατίας”, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Οι τοποθετήσεις αυτές του γάλλου ΥΠΕΞ έρχονται δυο ημέρες πριν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Λευκορωσία που ενδεχομένως να επικυρώσει την εγκατάσταση ρωσικών πυρηνικών πυραύλων στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr