Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γαλοπούλες με Η1Ν1 στον Καναδά. Φόβοι για μετάδοση στον άνθρωπο

Γαλοπούλες στην περιοχή του Οντάριο στον Καναδά έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

 Κανένα όμως από τα πουλιά ή τα αβγά του αγροκτήματος δεν έχουν περάσει στην αγορά.

Η λοίμωξη για την ώρα έχει μικρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, δήλωσε η επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας του Οντάριο.


Ο κίνδυνος από τον ιό που μεταδίδεται από ζώα σε ανθρώπους είναι, ο ιός να αναπτύξει μια τέτοια μορφή στην οποία οι άνθρωποι έχουν ελάχιστη ή καθόλου ανοσία.

Η υπόθεση του Οντάριο ανακαλύφθηκε μια εβδομάδα μετά από την Καναδική Ημέρα των Ευχαριστιών όπου το παραδοσιακό δείπνο προβλέπει την κατανάλωση γαλοπούλας. Το θέμα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό για την κυβέρνηση.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι παρακολουθούν όσους ήλθαν σε επαφή με τα επιμολυσμένα πτηνά. Ένα άτομα παρουσίασε συμπτώματα της γρίπης.

Στον Καναδά περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τη νέα γρίπη.

 

 

Στη Βρετανία ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης Α. Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες και αυτοί που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Περισσότεροι από 100 θάνατοι που σχετίζονται με την γρίπη έχουν καταγραφεί στη Βρετανία και οι μαζικοί εμβολιασμοί θα γίνουν καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων στη διάρκεια του χειμώνα.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε