Κόσμος

Γάζα: Ακόμα ένας όμηρος από το Ισραήλ κηρύχθηκε νεκρός

Ένας όμηρος από το Ισραήλ κηρύχθηκε και επίσημα νεκρός εφτά μήνες μετά την εισβολή της Χαμάς σε εδάφη της ισραηλινής επικράτειας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές αρχές και η οικογένειά του. 

Ο Ντρορ Ορ, 49 ετών από το Ισραήλ, σκοτώθηκε κατά τη μέρα εισβολής της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, όμως το πτώμα του παραμένει στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, τόνισε σε ανακοίνωσή του το κιμπούτς Μπεερί, όπου ζούσε.

Η συγκεκριμένη κοινότητα συγκαταλέγεται σ’ αυτές που υπέστησαν τα βαρύτερα χτυπήματα στην επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Η σύζυγός του Γιονάτ επίσης σκοτώθηκε στην επίθεση, ενώ δυο από τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ο Νόαμ και η Άλμα, 17 και 13 ετών αντίστοιχα, απήχθησαν και απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός για μια εβδομάδα στα τέλη του Νοεμβρίου.

«Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι ο Ντρορ Ορ, που απήχθη από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, δολοφονήθηκε και το πτώμα του κρατείται στη Γάζα», ανέφερε η ισραηλινή κυβέρνηση μέσω X, προσθέτοντας πως τα παιδιά του, η Άλμα, ο Νόαμ και ο αδελφός τους Γιαχλί, είναι πλέον ορφανά.

Η είδηση του θανάτου του Ντορ Ορ έρχεται στο φως καθώς οι χώρες που μεσολαβούν – το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ – αναμένουν την απάντηση της Χαμάς στην πιο πρόσφατη πρόταση για νέα κατάπαυση του πυρός, που θα συνοδευτεί από την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων.

Η ανακωχή μιας εβδομάδας στα τέλη Νοεμβρίου επέτρεψε να απελευθερωθούν 105 όμηροι, συμπεριλαμβανομένων 80 Ισραηλινών και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 Παλαιστινίων που κρατούνταν στο Ισραήλ. Και στη μια και στην άλλη πλευρά, επρόκειτο κυρίως για γυναίκες και παιδιά.

Ο πόλεμος ξέσπασε όταν στην άνευ προηγουμένου έφοδο που εξαπέλυσε ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου έχασαν τη ζωή τους 1.170 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένο σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Άλλοι 250 και πλέον άνθρωποι απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Γάζα. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, 129 από αυτούς παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά τουλάχιστον 35 πιστεύεται πως είναι νεκροί.

Στην ευρεία στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε αντίποινα στη Γάζα, υποσχόμενο να αφανίσει τη Χαμάς, έχασαν τη ζωή τους κάπου 34.600 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος πιλότος του F-15 που καταρρίφθηκε πάνω από το Ιράν – Εντοπίστηκε ο δεύτερος πιλότος
Η Τεχεράνη χλευάζει τις αμερικανικές έρευνες για τον πιλότο και εκτοξεύει αντιαεροπορικά πυρά κατά των ελικοπτέρων Black Hawk που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης
Ντόναλντ Τραμπ
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ