Κόσμος

Γάζα: Ακόμα ένας όμηρος από το Ισραήλ κηρύχθηκε νεκρός

Ένας όμηρος από το Ισραήλ κηρύχθηκε και επίσημα νεκρός εφτά μήνες μετά την εισβολή της Χαμάς σε εδάφη της ισραηλινής επικράτειας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές αρχές και η οικογένειά του. 

Ο Ντρορ Ορ, 49 ετών από το Ισραήλ, σκοτώθηκε κατά τη μέρα εισβολής της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, όμως το πτώμα του παραμένει στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, τόνισε σε ανακοίνωσή του το κιμπούτς Μπεερί, όπου ζούσε.

Η συγκεκριμένη κοινότητα συγκαταλέγεται σ’ αυτές που υπέστησαν τα βαρύτερα χτυπήματα στην επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Η σύζυγός του Γιονάτ επίσης σκοτώθηκε στην επίθεση, ενώ δυο από τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ο Νόαμ και η Άλμα, 17 και 13 ετών αντίστοιχα, απήχθησαν και απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός για μια εβδομάδα στα τέλη του Νοεμβρίου.

«Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι ο Ντρορ Ορ, που απήχθη από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, δολοφονήθηκε και το πτώμα του κρατείται στη Γάζα», ανέφερε η ισραηλινή κυβέρνηση μέσω X, προσθέτοντας πως τα παιδιά του, η Άλμα, ο Νόαμ και ο αδελφός τους Γιαχλί, είναι πλέον ορφανά.

Η είδηση του θανάτου του Ντορ Ορ έρχεται στο φως καθώς οι χώρες που μεσολαβούν – το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ – αναμένουν την απάντηση της Χαμάς στην πιο πρόσφατη πρόταση για νέα κατάπαυση του πυρός, που θα συνοδευτεί από την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων.

Η ανακωχή μιας εβδομάδας στα τέλη Νοεμβρίου επέτρεψε να απελευθερωθούν 105 όμηροι, συμπεριλαμβανομένων 80 Ισραηλινών και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 Παλαιστινίων που κρατούνταν στο Ισραήλ. Και στη μια και στην άλλη πλευρά, επρόκειτο κυρίως για γυναίκες και παιδιά.

Ο πόλεμος ξέσπασε όταν στην άνευ προηγουμένου έφοδο που εξαπέλυσε ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου έχασαν τη ζωή τους 1.170 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένο σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Άλλοι 250 και πλέον άνθρωποι απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Γάζα. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, 129 από αυτούς παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά τουλάχιστον 35 πιστεύεται πως είναι νεκροί.

Στην ευρεία στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε αντίποινα στη Γάζα, υποσχόμενο να αφανίσει τη Χαμάς, έχασαν τη ζωή τους κάπου 34.600 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία «είναι κοντά» – Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Ζελένσκι στο Νταβός
«Πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται. Πρέπει να το τελειώσουμε», τόνισε - Κούσνερ και Γοιυίτκοφ θα μεταβούν στη Μόσχα και θα γίνουν δεκτοί από τον Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά
Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία: Σύγκρουση τρένου με γερανό στην Καρθαγένη - Αρκετοί τραυματίες
Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν άγνωστα, ενώ οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο γερανός βρέθηκε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή
Τρένο
Ανανεώθηκε πριν 8 λεπτά
7
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια της Γροιλανδίας» λέει ο Ρούτε - «Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Δανίας» λέει η Κοπεγχάγη
«Η θέση της Δανίας και της Γροιλανδίας είναι ίδιες και καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε χθες με το ΝΑΤΟ αναφορικά με το ζήτημα της κυριαρχίας μας»
Στρατιωτικές δυνάμεις του NATO σε άσκηση στη Γροιλανδία το 2022
Στιβ Γουίτκοφ: «Μόνο ένα θέμα μένει» για να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία – Νέα συνάντηση με Πούτιν το μεσημέρι
«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν»
FILE - President Donald Trump, right, shakes the hand of Russia's President Vladimir Putin during a joint press conference at Joint Base Elmendorf-Richardson, Alaska, Aug. 15, 2025. (AP Photo/Jae C. Hong, File)