Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Γάζα: «Δεκάδες τρομοκράτες» σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο – Συνολικά 25.490 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Γάζα: «Δεκάδες τρομοκράτες» σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο – Συνολικά 25.490 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Το αιματοκύλισμα στη Γάζα συνεχίζεται με το Ισραήλ να ανακοινώνει ότι σκότωσε δεκάδες τρομοκράτες και τους νεκρούς συνεχώς να αυξάνονται.

Συνολικά 25.490 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 63.354 έχουν τραυματιστεί σε χτυπήματα του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τουλάχιστον 195 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 354 τραυματίστηκαν στις τελευταίες 24 ώρες, πρόσθεσε το υπουργείο.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι σκότωσε «δεκάδες τρομοκράτες» κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ τα στρατεύματά του περικύκλωσαν την πόλη Χαν Γιουνίς, το εναπομείναν προπύργιο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

«Κατά την προηγούμενη ημέρα, τα στρατεύματα των IDF πραγματοποίησαν εκτεταμένη επιχείρηση κατά την οποία περικύκλωσαν τη Χαν Γιουνίς και κλιμάκωσαν την επιχείρηση στην περιοχή. Η περιοχή είναι βασικό προπύργιο της Ταξιαρχίας της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς», δήλωσε ο στρατός.

«Τα χερσαία στρατεύματα ενεπλάκησαν σε μάχες, σε κοντινή απόσταση ο ένας μαχόμενος από τον άλλον, σε κατευθυνόμενα (αεροπορικά) χτυπήματα και χρησιμοποίησαν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για να συντονίσουν τα πυρά, με αποτέλεσμα την εξάλειψη δεκάδων τρομοκρατών», ανέφερε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις