Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Γάζα: Η Χαμάς δημοσιοποίησε βίντεο με τρεις ομήρους – «Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ»

Γάζα: Η Χαμάς δημοσιοποίησε βίντεο με τρεις ομήρους – «Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ»

Ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται τρεις ηλικιωμένοι όμηροι οι οποίοι παρακαλούν για την απελευθέρωσή τους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς. 

Στο βίντεο της Χαμάς που έχει τίτλο «Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ», εμφανίζονται τρεις άνδρες όμηροι, με γένια, καθισμένοι σε καρέκλες. Ο ένας από αυτούς δηλώνει ότι ονομάζεται Χαϊέμ Μπέρι και είναι 79 ετών. Καθισμένος ανάμεσα στους δύο άλλους, που δείχνουν να είναι περίπου στην ίδια ηλικία, μιλάει στα εβραϊκά, κοιτάζοντας την κάμερα. Στο μήνυμά του λέει ότι κρατείται με άλλους ηλικιωμένους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και ότι όλοι τους ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες.

«Είμαστε η γενιά που έθεσε τα θεμέλια για την ίδρυση του Ισραήλ. Είμαστε εκείνοι που ξεκίνησαν τον στρατό IDF. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας εγκατέλειψαν εδώ», λέει ο Μπέρι. «Πρέπει να μας απελευθερώσετε από εδώ. Δεν έχει σημασία το κόστος. Δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα, ως άμεση συνέπεια των αεροπορικών πληγμάτων των IDF. Απελευθερώστε μας χωρίς όρους. Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ», πρόσθεσε.

Το βίντεο τελειώνει με τους τρεις άνδρες να επαναλαμβάνουν εν χορώ τη φράση: «Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ».

 

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό, ο Οσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης, επανέλαβε την πάγια θέση της Χαμάς ότι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την ανταλλαγή των ομήρων δεν θα τεθεί στο τραπέζι μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα. «Είμαστε ανοιχτοί σε πρωτοβουλίες από το Κατάρ και την Αίγυπτο για μια ανταλλαγή ομήρων που θα σταματούσε τον πόλεμο στη Γάζα», είπε ο Χαμντάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις