Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έριξε φέιγ βολάν στην περιοχή ζητώντας πληροφορίες έναντι αμοιβής για τους ομήρους

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έριξε φέιγ βολάν στην περιοχή ζητώντας πληροφορίες έναντι αμοιβής για τους ομήρους
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο στρατός του Ισραήλ έριξε σήμερα (24.10.2023) φέιγ βολάν στη Λωρίδα της Γάζας,  με τα οποία καλεί τους κατοίκους της περιοχής να του γνωστοποιήσουν, έναντι οικονομικής αμοιβής, οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να διαθέτουν για τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αυτά τα φέιγ βολάν για τους ομήρους που έριξαν αεροσκάφη  του Ισραήλ και τα οποία κατέληξαν στο έδαφος στο Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Αν θέλετε ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και για τα παιδιά σας, κάντε το καλό και στείλτε μας ασφαλείς και χρήσιμες πληροφορίες για τα πρόσωπα που απήχθησαν και βρίσκονται ενδεχομένως στη ζώνη σας», έγραφαν στα αραβικά τα φέιγ βολάν που έριξαν οι Ισραηλινοί στη Γάζα.

«Ο ισραηλινός στρατός σας υπόσχεται να κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει την ασφάλεια τη δική σας και των εστιών σας, καθώς και μια οικονομική ανταμοιβή. Σας εγγυόμαστε πλήρη διακριτικότητα», τονιζόταν επίσης στα φέιγ βολάν για τους ομήρους.

Στα έγγραφα υπάρχουν ένας αριθμός τηλεφώνου και διευθύνσεις στις εφαρμογές μηνυμάτων Telegram, Whatsapp και Signal, μέσω των οποίων μπορεί κάποιος κάτοικος της Γάζας να έρθει σε επικοινωνία με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ για να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με τους ομήρους.

Ο ισραηλινός στρατός πάντως, δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου για τα φέιγ βολάν.

Περίπου 220 όμηροι, ισραηλινοί, ξένοι ή με διπλή υπηκοότητα, απήχθησαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς στη διάρκεια μιας αιματηρής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους.

Έκτοτε ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά ως αντίποινα τη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα. Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες πως από την αρχή του πολέμου έχουν σκοτωθεί 5.000 Παλαιστίνιοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις