Τρίτη, 21 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γάζα: Οι ΗΠΑ καλούν το Ισραήλ να προστατεύει τους αμάχους μετά τον θάνατο μελών ΜΚΟ

Γάζα: Οι ΗΠΑ καλούν το Ισραήλ να προστατεύει τους αμάχους μετά τον θάνατο μελών ΜΚΟ

Την οργή του εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στον Ισραηλινό ομόλογό του σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα που στοίχισε τη ζωή σε εργαζόμενα μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Το Ισραήλ να κάνει συγκεκριμένα βήματα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα “έπειτα από επανειλημμένες αποτυχίες συντονισμού”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ σήμερα (04.04.2024).

Το αίτημα γίνεται μετά την ισραηλινή επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν επτά εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική ΜΚΟ World Central Kitchen στη Γάζα αυτήν την εβδομάδα.

«Ο υπουργός Όστιν εξέφρασε την οργή του για το ισραηλινό πλήγμα σε οχηματοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας της World Central Kitchen από το οποίο σκοτώθηκαν 7 εργαζόμενοι της οργάνωσης αρωγής, συμπεριλαμβανομένου Αμερικανού πολίτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση για την τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στους δύο υπουργούς Άμυνας.

Ο Όστιν ζήτησε επίσης από τον Γκάλαντ τη διενέργεια “ταχείας και διαφανούς” έρευνας, τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της και να λογοδοτήσουν αυτοί που ευθύνονται, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις