Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Γέμισαν τα καταστήματα του Σαράγεβο με σουβενίρ του Πάπα Φραγκίσκου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το Σαράγεβο προετοιμάζεται πυρετωδώς για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις 6 Ιουνίου, ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη τις τελευταίες μέρες και τα σουβενίρ με τη μορφή του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν κατακλύσει τα καταστήματα στην Μπαστσάρια, την παλιά αγορά στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η μορφή του Πάπα Φραγκίσκου βρίσκεται σε κούπες, διακοσμητικούς μαγνήτες, ρολόγια, αναπτήρες που εκτίθενται μαζί με σουβενίρ του Καθεδρικού Ναού, του δημαρχιακού μεγάρου του Σαράγεβο (Vijecnica), του “Βούτσκο” της μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1984 που φιλοξένησε η πόλη, της κρήνης και άλλων συμβόλων της βοσνιακής πρωτεύουσας.

Το Σαράγεβο, τις επόμενες μέρες, θα επισκεφθεί μεγάλος αριθμός τουριστών και εκτιμάται ότι θα σημειωθεί ρεκόρ αφίξεων στη μεταπολεμική περίοδο. Τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης είναι ήδη “κλεισμένα”.

Με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα, ο οργανισμός Ταχυδρομείων της Βοσνίας θα εκδώσει ειδικό γραμματόσημο (“Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη”) σε 10.000 με ονομαστική αξία 1,50 μάρκα Βοσνίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται το Σαράγεβο στις 6 Ιουνίου. Θα είναι η τρίτη επίσκεψη Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βοσνία. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε επισκεφθεί το Σαράγεβο το 1997 και την Μπάνια Λούκα το 2003.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε