Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Γένοβα: 500 εκατ. ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων και την πόλη ανακοίνωσε η εταιρία της γέφυρας του θανάτου

Γένοβα: 500 εκατ. ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων και την πόλη ανακοίνωσε η εταιρία της γέφυρας του θανάτου
φωτογραφία: Reuters

Οι επικεφαλής της Autostrade per l’Italia, της διαχειρίστριας εταιρείας της γέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα, ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ δολαρίων ως βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων και στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Τζιοβάνι Καστελούτσι, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Autostrade per l’Italia, με το ποσό του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ένα ταμείο αρωγής για τους συγγενείς των δεκάδων θυμάτων στη Γένοβα, όπως επίσης κι ένα ταμείο το οποίο θα διαχειρίζεται η πόλη με στόχο την μετεγκατάσταση των κατοίκων, τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν.

Παράλληλα, “έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο που θα μας επιτρέψει, σε 8 μήνες, μεταξύ κατεδάφισης και ανοικοδόμησης, να χτίσουμε μια νέα γέφυρα από χάλυβα” διαβεβαίωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι το διάστημα αυτό υπολογίζεται από τη στιγμή που οι αρχές θα δώσουν το πράσινο φως για το σχέδιο.

Ούτε ο Καστελούτσι ούτε ο Φάμπιο Τσέρτσιε, ο πρόεδρος της εταιρείας, θέλησαν να κάνουν δηλώσεις σχετικά με τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση, η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ανάκληση της άδειας παραχώρησης της γέφυρας.

“Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη γέφυρα, όμως θεωρείτο ασφαλής (σ.σ….) για όλους όσοι την είχαν εξετάσει. Κάτι συνέβη και εναπόκειται στη δικαιοσύνη να πει τί ακριβώς” εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο ίδιος δεν θέλησε να προβεί σε υποθέσεις σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης, τονίζοντας ότι στην εταιρία του δεν επετράπη η πρόσβαση στο σημείο της τραγωδίας κι ότι η βροχή που έπεφτε τη στιγμή της καταστροφής κάλυπτε τις κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα οι εικόνες να μην είναι καθαρές.

Οι ζωές που πήρε μαζί της η γέφυρα του θανάτου

Ο απολογισμός της κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στους 40 επιβεβαιωμένους νεκρούς και άλλους τρεις πιθανόν νεκρούς, μετέδωσε απόψε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο επίσημες ιταλικές πηγές.

Ενώ ο απολογισμός των θυμάτων ανερχόταν εδώ και ημέρες στους 38 νεκρούς, οι πυροσβέστες που πραγματοποιούν έρευνες στα συντρίμμια ανακοίνωσαν ότι ανέσυραν το μεσημέρι του Σαββάτου (18.08.2018) τη σορό ενός εργάτη, ηλικίας περίπου 30 ετών από τη Γένοβα, ο οποίος αγνοείτο.

Επιπλέον, ένας Ρουμάνος 36 ετών υπέκυψε στα τραύματά του, όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες εντόπιζαν, καταπλακωμένο από μπετόν, το αυτοκίνητο μιας τριμελούς οικογένειας από το Τορίνο – ενός ζευγαριού με το 9χρονο κοριτσάκι τους.

Τα τρία μέλη της οικογένειας αυτής είναι οι τελευταίοι επίσημα αγνοούμενοι, όμως οι πυροσβέστες διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν τις έρευνές τους έως ότου οριστικοποιηθεί ότι δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος κάτω από τα ερείπια της γέφυρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις