Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Η Ρωσία έχει ήδη εισβάλλει στην Ουκρανία»

Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο ΓΓ του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, ξεκαθάρισε πως υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για επίθεση ευρείας κλίμακας, στην συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής NATΟΟυκρανίας (NUC).

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι το NATO έχει σκοπό να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση και να διασφαλίσει ότι δεν θα απειληθεί η ακεραιότητα των συμμάχων της και θα κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει τη ασφάλεια της ανατολικής Ευρώπης.

«Στις δυνάμεις μας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ανατολική Ευρώπη, 100 μαχητικά αεροσκάφη και 120 πολεμικά πλοία βρίσκονται σε ετοιμότητα για να προσφέρουν στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, σε περίπτωση μεγαλύτερης κινητοποίησης τω ρωσικών δυνάμεων», πρόσθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

«Τα στρατεύματα του NATO δεν έχουν αναπτυχθεί, αλλά βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας». Η Ρωσία έχει ακόμα χρόνο να κάνει «ένα βήμα πίσω» και να διαλέξει την διπλωματική οδό, συνέχισε.

Καταδικάζει ξανά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Πούτιν να αναγνωρίσει τις αυτοαποκαλούμενες «Δημοκρατίες της Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ» επισημαίνοντας ότι θα επιβληθούν σκληρές κυρώσεις από το NATO και όλες τις συμμαχικές χώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις