Τετάρτη, 21 Φεβ.
14oC Αθήνα

Γερμανία: Αγρότες έκλεισαν αιφνιδιαστικά με τρακτέρ εισόδους του λιμανιού στο Αμβούργο

Γερμανία: Αγρότες έκλεισαν αιφνιδιαστικά με τρακτέρ εισόδους του λιμανιού στο Αμβούργο
Φωτογραφία Reuters

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα (29.1.2024) στο Αμβούργο με συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης και αιφνιδιαστικό αποκλεισμό των σημείων πρόσβασης του λιμανιού.

Κεντρικό αίτημα των αγροτών της Γερμανίας για τις κινητοποιήσεις τους παραμένει η απόσυρση της απόφασης για κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου. Έτσι και στο Αμβούργο, χιλιάδες αγρότες έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο κέντρο της πόλης αναμένεται να φθάσουν περί τα 1.500 τρακτέρ, τα οποία χρησιμοποιούν από το πρωί πέντε διαφορετικά σημεία εισόδου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Αιφνιδιαστικά οι αγρότες κατευθύνθηκαν με τα οχήματά τους προς το λιμάνι, αποκλείοντας πολλά σημεία που οδηγούν στους τερματικούς σταθμούς των κοντέινερ.

«Αποφασίσαμε αυθόρμητα να αποκλείσουμε το λιμάνι. Εδώ είναι ο κόμβος για την μεταφορά τροφίμων σε όλον τον κόσμο. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα εδώ, οι πολιτικοί θα λάβουν σαφές μήνυμα», δήλωσε εκπρόσωπος των αγροτών στην BILD.

Η αστυνομία πάντως καλεί τους αγρότες να μετακινήσουν τα οχήματα, αίροντας τον αποκλεισμό του λιμανιού ενώ καταγράφουν τα στοιχεία όσων αρνούνται να το κάνουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις