Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Γερμανία: Ανατροπή! Μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες μετά από 10 χρόνια!

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Reuters)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Reuters)

Για πρώτη φορά, εδώ και 10 χρόνια, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) βρίσκεται μπροστά από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) σε δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ΑRD! Η δημοσκόπηση θα πρέπει να έκανε την καγκελάριο Μέρκελ να συνοφρυωθεί από δυσαρέσκεια, σχολιάζει χαρακτηριστικά η Die Welt.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε το Ινστιτούτο Ερευνών Infratest-Dimap για λογαριασμό του ARD, το SPD θα έβγαινε πρώτο κόμμα, αν γίνονταν την επόμενη Κυριακή εθνικές εκλογές στη Γερμανία, λαμβάνοντας 32%, ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), της Άνγκελα Μέρκελ, δεύτερη με 31% (-3%).

Σε σχέση με τη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου για το ARD στις 2 Φεβρουαρίου, οι Σοσιαλδημοκράτες υπό τον Μάρτιν Σούλτς έχουν κερδίσει 4%, την ώρα που το κόμμα της Μέρκελ (CDU) και οι Βαυαροί σύμμαχοί του (CSU) έχει δει το ποσοστό του να μειώνεται κατά 3!

Το λαϊκιστκό ακροδεξιό, αντιευρωπαϊκό, ξενοφοβικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) θα έπαιρνε 11% (-1%), θα ήταν δηλαδή το τρίτο κόμμα αν και χάνει μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι Πράσινοι (Die Gruenen) θα ελάμβαναν 8% (αμετάβλητο το ποσοστό του), το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) 7% (-1%) και το επίσης σταθερό φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 6% (όριο εισόδου στη Μπούντεστακ 5%).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε