Κόσμος

Γερμανία: Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής κυβερνοασφάλειας λόγω σύνδεσης με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την κυβερνοασφάλεια της Γερμανίας, Άρνε Σένμπομ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ύστερα από εντολή της υπουργού Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, καθώς ρεπορτάζ αποκάλυψε επαφές με οργάνωση που σχετίζεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, σε εκπομπή του δεύτερου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ZDF αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι ο επικεφαλής της BSI διατηρούσε επαφές με την οργάνωση «Κυβερνοασφάλεια- Γερμανία», η οποία φέρεται να είχε κάποιες σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Σένμπομ είχε, σύμφωνα με την BILD, απαγορεύσει στους υπαλλήλους της υπηρεσίας του να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της οργάνωσης, ο ίδιος όμως έχει πρόσφατα λάβει μέρος σε επετειακή εκδήλωσή της ως ομιλητής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κέιτ Μίντλετον ανέβηκε στις 3 ψηλότερες κορυφές της Βρετανίας μετά τη μάχη με τον καρκίνο και έστειλε μήνυμα ελπίδας
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ολοκλήρωσε το απαιτητικό Three Peaks Challenge για να στηρίξει το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε και να υπενθυμίσει ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά τις θεραπείες
25 June 2020 - Norfolk - Kate Duchess of Cambridge, Catherine, Katherine Middleton during a visit to The Nook in Framlingham Earl, Norfolk Photo Credit: ALPR/AdMedia / MediaPunch *** NO UK** /IPX