Κόσμος

Γερμανία: Αποχώρησε από την «Αριστερά» το εμβληματικό στέλεχος Όσκαρ Λαφοντέν

Την αποχώρησή του από την Αριστερά (Die Linke) ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο συνιδρυτής και πρώην πρόεδρός της Όσκαρ Λαφοντέν, δηλώνοντας ότι το κόμμα «έχει σήμερα παραιτηθεί από την αξίωση να παρουσιάσει μια αριστερή εναλλακτική στην πολιτική κοινωνικής ανασφάλειας και ανισότητας».

Στην ανακοίνωσή του ο 78χρονος Λαφοντέν τονίζει ότι ο ίδιος ήθελε να υπάρχει στο πολιτικό φάσμα μια εναλλακτική στην πολιτική κοινωνικής ανασφάλειας και ανισότητας και για αυτό ίδρυσε την Αριστερά, αλλά διαπιστώνει ότι σήμερα το κόμμα έχει παραιτηθεί από αυτή την αξίωση. Με την απόφασή του αυτή, το ιστορικό στέλεχος τερματίζει την πολιτική του καριέρα, καθώς δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ζάαρλαντ στις 27 Μαρτίου.

Ο κ. Λαφοντέν παραιτήθηκε από πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) το 1999, έπειτα από διαφωνία με τον τότε καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, και το 2005 αποχώρησε από το SPD και το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών για να ιδρύσει την Αριστερά, ενώνοντας το δυτικογερμανικό κόμμα«Εργασία και Κοινωνική Δικαιοσύνη» (WASG) με το ανατολικογερμανικό κόμμα PDS.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS