Κόσμος

Γερμανία: Δεν… πτοούνται από κορονοϊό οι αυτοκινητοβιομηχανίες! Βάζουν μπρος ξανά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί οι θάνατοι στην Γερμανία να έχουν φτάσει πια τους 3.804 (315 το τελευταίο 24ωρο) και τα κρούσματα τα 134,753, ωστόσο οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων η Volkswagen και η Mercedes-Benz… δε πτοούνται.

Κι αυτό γιατί την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και πάλι την παραγωγή τους σε κάποια εργοστάσια, αφού φυσικά έτσι κι αλλιώς η χώρα προχωρά στην χαλάρωση των περιορισμών που στόχο είχαν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία έχει καταφέρει «μια προσωρινή εύθραυστη επιτυχία» στη μάχη κατά του κορονοϊού και ότι η έξοδός της από το lockdown θα ξεκινήσει με μερικό άνοιγμα των καταστημάτων την επόμενη εβδομάδα και των σχολείων από τις 4 Μαΐου.

Δεν απαγορεύτηκε ποτέ η λειτουργία των αυτοκινητοβιομηχανιών!

Σε αντίθεση με την Ιταλία και την Ισπανία, η Γερμανία ποτέ δεν απαγόρευσε την παραγωγή αυτοκινήτων, αν και η λειτουργία των εργοστασίων παρέλυσε καθώς οι αρχές περιόρισαν τις μετακινήσεις των ανθρώπων και έδωσαν εντολή να κλείσουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, πλήττοντας τη ζήτηση.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων για το βασικό εμπορικό της σήμα στο Τσβικάου της Γερμανίας και την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας στις 20 Απριλίου.

click4more: Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην κανονικότητα

Τα εργοστάσια σε Ρωσία, Ισπανία, Πορτογαλία και ΗΠΑ θα αυξήσουν την παραγωγή τους από τις 27 Απριλίου, ενώ τον Μάιο θα ακολουθήσουν οι μονάδες σε Νότια Αφρική, Αργεντινή, Βραζιλία και Μεξικό.

«Με τις αποφάσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων στη Γερμανία και τη χαλάρωση των περιορισμών σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για σταδιακή επανέναρξη της παραγωγής», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Ραλφ Μπραντστέτερ, επιχειρησιακός διευθυντής της μονάδας Volkswagen.

Προσαρμοσμένη παραγωγή

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναπροσαρμόσει την παραγωγή της προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης αλλαγές στις βάρδιες και τα διαλείμματα καθώς και τον τρόπο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των εργαζομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα της VW.

Στην Κίνα, όπου η Volkswagen έχει ήδη εφαρμόσει μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, τα 32 από τα 33 εργοστάσια έχουν ξεκινήσει και πάλι να λειτουργούν και δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των υπαλλήλων.

Η Daimler, η μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά της στο Αμβούργο, το Βερολίνο και το Ουντερτουρκχάιμ θα εκκινήσουν και πάλι την παραγωγή την επόμενη εβδομάδα.

Η γερμανική BMW ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης της παραγωγής. Η εταιρία έχει αναστείλει την παραγωγή έως τα τέλη Απριλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε πτώμα 17χρονης μέσα σε βαλίτσα – Συνελήφθη ένας Αυστραλός
Σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο Αυστραλός διακρίνεται να μπαίνει συνοδευόμενος από την 17χρονη μέσα σε ένα κτίριο του τουριστικού θερέτρου Παταγιά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη
Αστυνομία στην Ταϊλάνδη
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας