Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία: Εφιαλτική πρόβλεψη για 10.000.000 κρούσματα κορονοϊού ως τον Μάιο

Γερμανία: Εφιαλτική πρόβλεψη για 10.000.000 κρούσματα κορονοϊού ως τον Μάιο

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γερμανία μοιάζει ανεξέλεγκτη. Τα ημερήσια κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 10.000 (σήμερα ανακοινώθηκαν 11.897 και 944 θάνατοι) παρά το αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε μετά την Πρωτοχρονιά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όμως αν αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, το μέλλον προαλείφεται εφιαλτικό, όπως τουλάχιστον το περιγράφει ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερ Κοχ, του αρμόδιου δηλαδή για να παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας στη Γερμανία και να εισηγείται τη λήψη μέτρων.

Ο Βίλερ προειδοποίησε σήμερα για «αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία σε έως και δέκα εκατομμύρια τον Μάιο ή τον Ιούνιο, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της επιδημίας».

Σε δηλώσεις του στο Βερολίνο εξήγησε πως «Εάν δεν καταστεί δυνατόν να μειωθούν αποτελεσματικά οι επαφές, ο αριθμός των ασθενών θα φτάσει αυτόν το νούμερο εντός δύο ή τριών μηνών, κάτι το οποίο θα έχει στην περίπτωση αυτή τις ανάλογες συνέπειες στο σύστημα υγείας».

click4more Γερμανία – Κορονοϊός: «Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία»

Κατά τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρόμπερ Κοχ η έξοδος από το εφιαλτικό σπιράλ του κορονοϊού είναι μονόδρομος. «Η επιβεβλημένη ελαχιστοποίηση των επαφών θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων. Μην συγκεντρώνεστε, μείνετε σπίτι όποτε μπορείτε! Ο καθένας πρέπει να απέχει τουλάχιστον ενάμισι μέτρο από τους άλλους. Απαιτείται πλέον φρόνηση και αλληλεγγύη. Εάν αυτό εφαρμοστεί στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να μειωθεί», τόνισε ο Βίλερ, ο οποίος είπε για την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων ότι υπάρχει «εκθετική αύξηση. Είναι ακόμα η αρχή μιας επιδημίας που θα διαρκέσει για πολλές εβδομάδες και μήνες».

Ο Βίλερ κάλεσε τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες «να διαθέσουν προσωπικό από άλλες διοικητικές υπηρεσίες στις υγειονομικές αρχές με μη γραφειοκρατικό τρόπο. Ο πυρήνας των καθηκόντων των υπηρεσιών είναι η ιχνηλάτηση των επαφών μολυσμένων ατόμων για να σπάσουν τις αλυσίδες της μόλυνσης. Τα νοσοκομεία πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των αναπνευστήρων τους στο μέγιστο».

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις