Κόσμος

Γερμανία: Εμπρησμός σε εστιατόριο! Ζωγράφισαν σβάστικες και έγραψαν ρατσιστικά συνθήματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχεδόν ολοσχερώς από εμπρησμό καταστράφηκε εστιατόριο στη μικρή γερμανική πόλη Ζίκε, κοντά στη Βρέμη, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Δεν τραυματίστηκε κανείς. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού έκαναν στον χώρο γκραφίτι: ζωγράφισαν σβάστικες και έγραψαν το σύνθημα «έξω οι ξένοι» στον χώρο.

Το τζάμι μιας πόρτας στο πίσω μέρος του εστιατορίου βρέθηκε σπασμένο και πάνω της ζωγραφισμένη η σβάστικα, το — εκτός νόμου στη Γερμανία — ναζιστικό σύμβολο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που έγινε στόχος έχει δεσμούς με ξένη χώρα. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αρχές υποθέτουν πως επρόκειτο για ενέργεια με ξενοφοβικό κίνητρο, χωρίς να έχουν πάντως ακόμη αποκλείσει άλλα κίνητρα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας που είναι αρμόδιες για αδικήματα πολιτικής φύσης ανέλαβαν να διενεργήσουν την έρευνα σε συνεργασία με ειδικούς για υποθέσεις εμπρησμών του αστυνομικού τμήματος της περιφέρειας Ντίπχολτς.

«Είμαστε βαθιά αναστατωμένοι», δήλωσε η Ζούζε Λάουε, η δήμαρχος της Ζίκε, όπου διαπράχθηκε η εμπρηστική επίθεση. Επισήμανε ότι δεν είχε καταγραφεί καμία επίθεση της άκρας δεξιάς στη Ζίκε εδώ και πολύ καιρό. Η Ζίκε έχει 25.600 κατοίκους.

Η δήμαρχος απέφυγε να αναφερθεί στον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, πάντως τόνισε πως πρόκειται για «ανθρώπους που ζουν στη Ζίκε για πάρα πολύ καιρό, δικούς μας ανθρώπους».

Η αστυνομία κατέγραψε 11 εγκλήματα μίσους στην περιφέρεια Ντίπχολτς το 2018.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office
Αδιανόητη υπόθεση στις ΗΠΑ: Γιατρός κήρυξε νεκρό παιδί 18 μηνών και το βρήκαν ζωντανό στο νεκροτομείο
Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα - «Παρακαλώ κάντε τα δικά σας και αφήστε με να κάνω τα δικά μου. Πήγα στην ιατρική σχολή για κάποιο λόγο» έλεγε ο γιατρός στους αστυνομικούς που επέμεναν ότι το παιδί είχε ζωτικές ενδείξεις
Πισίνα
Η Μαρίν Λε Πεν νικήτρια των εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου η 57χρονη ηγέτιδα της ακροδεξιάς ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στις εκλογές, μετά την απόφαση του εφετείου που την έκρινε ένοχη για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Η Μαρίν Λε Πεν
Αναστασία Μπερεζόφσκα: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Ουκρανό ολιγάρχη και γιατί «έβγαλαν από τη μέση» τη γυναίκα πίσω από τη βόμβα στο Μονακό
Κατασκοπευτικό θρίλερ με πολλές σκιές και αναπάντητα ερωτήματα - Τα δύο μοιραία λάθη της 39χρονης Ουκρανής που καθόρισαν το τέλος της
Αναστασία Μπερεζόφσκα