Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γερμανία: Ευεργέτης – “φάντασμα” έκανε δωρεές αξίας 200.000 ευρώ σε ρευστό!

Γερμανία: Ευεργέτης – “φάντασμα” έκανε δωρεές αξίας 200.000 ευρώ σε ρευστό!
YouTube (αρχείο)

Καλέ μου άνθρωπε! Αόρατος ευεργέτης μοίρασε, από τις αρχές του χρόνου, δωρεές ύψους τουλάχιστον 200.000 ευρώ σε ρευστό σε διάφορα ιδρύματα της περιοχής του Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ένα ίδρυμα για βαριά πάσχοντες ασθενείς έλαβε δωρεά ύψους 100.000 ευρώ σε ρευστό, ήτοι 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Γερμανία.

Τα χρήματα βρέθηκαν σε έναν φάκελο που απευθυνόταν στη συντακτική ομάδα της τοπικής εφημερίδας “Braunschweiger Zeitung”, όπου δίνονταν οδηγίες για τον παραλήπτη της δωρεάς.

Γερμανία: Ο ευεργέτης – φάντασμα

“Το να βοηθάμε τους βαριά ασθενείς να πεθάνουν είναι ένδειξη ανθρώπινης ζεστασιάς και αξίζει τον σεβασμό και την αναγνώριση”, έγραψε ο γενναιόδωρος ευεργέτης, που εξήγησε ότι τα χρήματα δηλώθηκαν κανονικά στις φορολογικές αρχές.

“Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι και δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο αυτές τις καλές πράξεις”, αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για εκείνον, υπογράμμισε ο Ντάβιντ Μάχε της “Braunschweiger Zeitung”.

Κατά το παρελθόν, ο ανώνυμος ευεργέτης είχε αφήσει φακέλους με τα ποσά των 20.000 και 50.000 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα τελευταία χρόνια, ανώνυμες δωρεές προσφέρθηκαν σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDR, στην εφημερίδα “Wolfsburger Nachrichten” εστάλη τον περασμένο χρόνο φάκελος με το πόσο των 100.000 ευρώ που προοριζόταν για την οικοδόμηση ενός δεύτερου ιδρύματος για ετοιμοθάνατους ασθενείς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις