Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γερμανία: “Φαγωμάρα” στο SPD για την συγκυβέρνηση με την Μέρκελ

Γερμανία: “Φαγωμάρα” στο SPD για την συγκυβέρνηση με την Μέρκελ

“‘Αναυδος” έσπευσε να δηλώσει ο αρχηγός της Νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Κέβιν Κιούνερτ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Κιούνερτ, ο οποίος είναι από την αρχή αντίθετος στην συμμετοχή του κόμματος σε κυβερνητικό συνασπισμό, σημειώνει ότι το “όχι” στον μείζονα συνασπισμό “δεν σημαίνει μόνο απόρριψη ενός κυβερνητικού προγράμματος (για το οποίο ξαφνικά δεν μιλάει κανείς), αλλά και απόρριψη του πολιτικού στιλ που σήμερα επιδεικνύεται”.

O αρχηγός της Νεολαίας έχει ήδη εξαγγείλει εκστρατεία υπέρ της καταψήφισης της κυβερνητικής συμφωνίας από τα μέλη του SPD και την πρώτη ώρα της ανάρτησής του έλαβε περισσότερα από 2000 “like”.

Μέρκελ: Σταθερή κυβέρνηση και ανάπτυξη των υποδομών

Από την άλλη η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμφωνία, εκτιμώντας ότι ο κόσμος και η Γερμανία ανέμεναν μια τέτοια «σταθερή» κυβέρνηση η οποία θα έβγαζε την πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη από ένα αδιέξοδο που διήρκεσε τέσσερις μήνες.

«Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό το συμβόλαιο συνασπισμού είναι το θεμέλιο της σταθερής κυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας και την οποία περιμένουν από εμάς πολλοί στον κόσμο», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.

«Ξέρουμε ότι για να εξασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει να είναι καλή για τον λαό μας στο μέλλον, θα πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές, να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ψηφιοποίησης», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου. «Τα σταθερά δημοσιονομικά είναι η υπογραφή της κυβέρνησής μας».

Έχοντας δίπλα της τον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, η Μέρκελ δήλωσε πως το κόμμα της διεξήγαγε μια σκληρή διαπραγμάτευση στον τομέα της μετανάστευσης.

«Ήταν ένα από τα δυσκολότερα κεφάλαια», τόνισε. «Δεν ήταν εύκολο, όμως τα καταφέραμε και εδώ να καταλήξουμε σ’ ένα καλό πακέτο μέτρων».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις