Κόσμος

Γερμανία: Φόβοι για ενδεχόμενο κατάρρευσης του κυβερνητικού συνασπισμού από την παραίτηση Νάλες

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία μετά την παραίτηση της Αντρέα Νάλες. Ποια θα τη διαδεχτεί.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ορατός είναι ο κίνδυνος για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, μετά την ανακοίνωση της αρχηγού του Σοσιαλδημοκραατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες ότι προτίθεται να παραιτηθεί από όλα τα αξιώματά της και να αποχωρήσει από την πολιτική.Η κυρία Νάλες, με δήλωσή της προς τα μέλη του SPD, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει αύριο να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, την Τρίτη από την θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και προσεχώς να παραδώσει και την έδρα της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, την ηγεσία του SPD θα αναλάβει προσωρινά η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μάλου Ντράιερ και σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των ηγετικών στελεχών του κόμματος προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το προσεχές διάστημα.

Η κυρία Νάλες είχε δεχθεί τις τελευταίες ημέρες δριμεία κριτική από στελέχη του κόμματός της που της καταλόγισαν ευθύνες για το ιστορικό χαμηλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και για την ήττα στο πρώην «προπύργιο» του SPD, την Βρέμη. Όπως αναφέρει πάντως η εφημερίδα, κύκλοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ανέφεραν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν την κυβερνητική συνεργασία με το SPD ακόμη και μετά την αποχώρηση της κυρίας Νάλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος καλεί τους γίγαντες του ΑΙ, Nvidia, Google DeepMind, OpenAI, Anthropic – Αυξάνονται οι φόβοι για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης
Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι κατά την συνάντηση θα συζητηθεί πώς η AI μπορεί να αξιοποιηθεί κατά τρόπους που θα ωφελούν την κοινωνία και θα συμβάλλουν «στην άνθιση τόσο των ανθρώπων όσο και του πλανήτη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Κίνα: Αβάσιμες κατηγορίες ότι παρείχαν στο Ιράν δορυφορικές φωτογραφίες στρατιωτικής βάσης στην Ιορδανία
Στις 17 Ιουλίου, το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κατά της αεροπορικής βάσης Μουαφάκ Σάλτι της Ιορδανίας, όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις και τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους
O Γκούο Τζιακούν
Οτμάν Γκαριντό: Ξεκίνησε στο Παρίσι η δίκη του Γάλλου τζιχαντιστή – Οι φωτογραφίες με αποκεφαλισμένα πτώματα στο κινητό
Κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δημόσια εκτέλεση δύο Ιρανών το 2015 στη Συρία και ότι αποκεφάλισε ένα τρίτο θύμα σε χρόνο και τόπο που δεν έχουν προσδιοριστεί
Κομβόι μεταφοράς τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία στο Ιράκ