Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανία για Μόρια: Να πάρουν όλες οι χώρες της ΕΕ μετανάστες από την περιοχή

Γερμανία για Μόρια: Να πάρουν όλες οι χώρες της ΕΕ μετανάστες από την περιοχή
Reuters

Να υποδεχθούν μετανάστες από τη Μόρια ζητεί το Βερολίνο από τις χώρες της ΕΕ μετά την καταστροφική πυρκαγιά σ’ αυτή την περιοχή της Λέσβου.

Για την κατάσταση στη Μόρια αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, κάνοντας λόγο για “ανθρωπιστική καταστροφή” που προκλήθηκε από την μεγάλη πυρκαγιά στον καταυλισμό.

Ο καταυλισμός – “πόλη” των 13.000 προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, ενώ έχει καταστραφεί και μεγάλο μέρος του εντός του ΚΥΤ καταυλισμού που συνεχίζει να καίγεται.

Άνθρωποι προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι σωζόταν από τα υπάρχοντά τους και κατευθύνονται προς την πόλη της Μυτιλήνης όπου στο ύψος του Καρά Τεπέ, λίγο πριν το εργοστάσιο της ΔΕΗ, έχει παραταχθεί ισχυρή Αστυνομική δύναμη που δεν τους επιτρέπει να μπουν στην πόλη.

Click4more: Μόρια: Οι εικόνες της απόλυτης καταστροφής όπως τις κατέγραψε το Reuters

“Οφείλουμε το συντομότερο να προσδιορίσουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα” και στη βοήθεια αυτή “περιλαμβάνεται μια κατανομή ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που είναι έτοιμες να υποδεχθούν μετανάστες”, έγραψε στο Twitter ο Χάικο Μάας.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

.Μόρια – Σαρλ Μισέλ: “Έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη”

Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει στήριξη μετά τη φωτιά στη Μόρια, ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. “Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που κινδύνευσαν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια. Πλήρης αλληλεγγύη με τους ανθρώπους της Λέσβου που παρέχουν στέγαση, τους μετανάστες και το προσωπικό. Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη”, ανέφερε ειδικότερα ο Σαρλ Μισέλ.

πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις