Κόσμος

Γερμανία: Η Μπέρμπελ Μπας η πρόταση του SPD για την προεδρία της Bundestag

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Ρολφ Μούτσενιχ ανακοίνωσε ότι η 53χρονη Μπέρμπελ Μπας, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) από το Ντούιζμπουργκ, θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στη Γερμανία

Εφόσον η πρόταση εγκριθεί από το σύνολο της Κ.Ο. τη Δευτέρα, η κυρία Μπας θα πρέπει να ψηφιστεί και από την πλειοψηφία των μελών της Bundestag, η οποία θα συνεδριάσει υπό τη νέα σύνθεση την ερχόμενη Τρίτη.

Η Μπέρμπελ Μπας, η οποία βρίσκεται στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο από το 2009 και ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του SPD, εφόσον εκλεγεί, θα διαδεχτεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και θα γίνει η τρίτη γυναίκα Πρόεδρος της Bundestag.

Σύμφωνα με σχόλιο του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η επιλογή μιας γυναίκας για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό του κράτους, ενδεχομένως να σημαίνει και ότι δεν υπάρχει πλέον πίεση προκειμένου να προταθεί κάποια γυναίκα για τη θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου. Τη θέση κατέχει σήμερα ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι επιθυμεί την επανεκλογή του, την άνοιξη του 2022.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
6
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 14