Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Γερμανία και Πορτογαλία λένε πως δεν έχει έρθει η ώρα για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Γερμανία και Πορτογαλία λένε πως δεν έχει έρθει η ώρα για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Ο καγκελάριος στη Γερμανία, Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός στην Πορτογαλία Λουίς Μοντενέγκρο δήλωσαν δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για να αναγνωριστεί παλαιστινιακό κράτος, όπως αποφάσισαν αυτήν την εβδομάδα η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να αναγνωρίσουμε την Παλαιστινιακή Αρχή ως ξεχωριστό κράτος αυτήν τη στιγμή», είπε ο Όλαφ Σολτς, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος είναι να βρεθεί μια συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων «μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων» για μια λύση των δύο κρατών. «Αλλά είμαστε ακόμη μακριά σήμερα», πρόσθεσε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Μοντενέγκρο στο Βερολίνο.

«Η προτεραιότητα είναι να καταλήξουμε σε μια κατάπαυση του πυρός» μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, σημείωσε εξάλλου ο Γερμανός καγκελάριος.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η πρόθεση της κυβέρνησής του είναι επίσης να εργαστεί «ώστε να αναγνωριστούν δύο κράτη».

Αλλά «δεν είμαστε σε θέση να κηρύξουμε μονομερώς την αναγνώριση (της Παλαιστίνης), δεν θα το κάνουμε προς το παρόν», πρόσθεσε ο Μοντενέγκρο, ο οποίος αναμένει πως τα θέματα αυτά «θα συζητηθούν λεπτομερέστερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις