Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία: «Κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς»

Γερμανία: «Κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς»

Η Γερμανία έχει αναπτύξει στην Κύπρο κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων, ενόψει μιας πιθανής επιχείρησης απελευθέρωσης ομήρων που κρατά η Χαμάς, αναφέρει η γερμανική Bild, όπως αναμεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο Nexta TV.

Οι κομάντος αυτοί που κατά την Bild έστειλε στην Κύπρο η Γερμανία με πρώτο μέλημα τους ομήρους, μπορεί να αξιοποιηθούν ακόμη – εάν χρειαστεί – για την εκκένωση πολιτών από το Ισραήλ και τον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Μέση Ανατολή με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, μεταξύ των οποίων και οκτώ Γερμανοί.

Η κυρία Μπέρμποκ επρόκειτο να επισκεφθεί την Ιορδανία, το Ισραήλ και τον Λίβανο.

 

 

Λίγο πριν από την αναχώρησή της για το Αμμάν, η υπουργός επανέλαβε την «ακλόνητη αλληλεγγύη» της γερμανικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο αγώνας μας είναι εναντίον της Χαμάς και όχι εναντίον του άμαχου παλαιστινιακού πληθυσμού, ο οποίος υποφέρει επίσης πάρα πολύ».

Η κυρία Μπέρμποκ σημείωσε ακόμη ότι θέλει με το ταξίδι της να προωθήσει την προσπάθεια απελευθέρωσης των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις