Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γερμανία – Κορονοϊός: Και ξανά ρεκόρ! Σχεδόν 20.000 κρούσματα σε μία ημέρα

Γερμανία – Κορονοϊός: Και ξανά ρεκόρ! Σχεδόν 20.000 κρούσματα σε μία ημέρα
Φωτογραφία Αρχείου

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19.990 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Πρόκειται για ημερήσιο αριθμό άνευ προηγουμένου.

Το ίδιο διάστημα, 118 ασθενείς υπέκυψαν από τον φονικό ιό, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 10.930 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή. Μέχρι σήμερα στη Γερμανία 597.583 έχουν νοσήσει από την COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Τρίτη (3/11) στη Γερμανία νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 2.243 ασθενείς με Covid-19 και «εκατοντάδες χιλιάδες» άτομα σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε καραντίνα. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»  Λαρς Σάαντε προειδοποίησε ότι αν δεν ανακοπεί η εξάπλωση, υπάρχει κίνδυνος για 400.000 κρούσματα την ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Click4more: Επηρεάζει ο κρύος καιρός την εξάπλωση του κορονοϊού; Τι δείχνουν οι έρευνες

Η πανδημία του κορονοϊού «είναι για μας ως κυβέρνηση αλλά και για τον καθένα χωριστά ένα έργο – μαμούθ», είπε ο κ. Σπαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (3/11)  με τον αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λαρς Σάαντε και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων:

«Εξαρτάται από εσένα προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους πολίτες και, αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία, καθώς πέρασε πρόσφατα Covid-19, επισήμανε ότι ανήκει στο 75% των περιστατικών για τα οποία η ιχνηλάτηση είναι αδύνατη.

Μεταφέροντας τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», το οποίο έχει την επιστημονική ευθύνη για την διαχείριση της πανδημίας, ο αντιπρόεδρός του, Λαρς Σάαντε προειδοποίησε ότι εάν δεν ανακοπεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, τα Χριστούγεννα η Γερμανία θα μετράει περισσότερα από 400.000 κρούσματα ημερησίως, ενώ εξήγησε ότι προκειμένου η εξέλιξη της πανδημίας να θεωρηθεί ότι τέθηκε υπό έλεγχο, θα πρέπει ο επιδημιολογικός δείκτης αναπαραγωγής να βρίσκεται το ανώτερο στο 0,7.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις