Σάββατο, 2 Μαρ.
11oC Αθήνα

Γερμανία: Μετράει νεκρούς από τροχαία λόγω κακοκαιρίας – Συνεχίζονται τα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Γερμανία: Μετράει νεκρούς από τροχαία λόγω κακοκαιρίας – Συνεχίζονται τα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Η Γερμανία συνεχίζει να πλήττεται από κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, που έχει παγώσει τη χώρα με σφοδρές χιονοπτώσεις η χώρα μετράει θύματα από τροχαία που προκάλεσε τη θεομηνία, καθώς τέσσερις άνθρωποι – ανάμεσά τους ένα παιδί – έχασαν τη ζωή τους σήμερα (5.12.2023) σε δρόμους των περιοχών, οι οποίες επλήγησαν.

Από την άλλη με προβλήματα και καθυστερήσεις λειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει να σαρώνει τη Γερμανία, ενώ η κίνηση στους αυτοκινητοδρόμους γίνεται με δυσκολίες, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Σε αυτοκινητόδρομο της νότιας Βαυαρίας στη Γερμανίας δύο άνδρες σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε φορτηγό, λόγω της «παγωμένης» βροχής που έφερε η κακοκαιρία, η οποία καθιστούσε εξαιρετικά ολισθηρό τον δρόμο.

Το ίδιο φαινόμενο προκάλεσε πολλά ακόμη τροχαία ατυχήματα στην περιοχή του Μονάχου, περιορισμένης ωστόσο σοβαρότητας.

Σε ημιορεινή περιοχή της Σαξονίας στη Γερμανία, λεωφορείο προσέκρουσε σε εκχιονιστικό μηχάνημα και στη συνέχεια σε δέντρο, προκαλώντας τον θάνατο ενός 10χρονου αγοριού, το οποίο επέβαινε στο λεωφορείο. Σοβαρά τραυματίστηκαν ο οδηγός και ένας ακόμη επιβάτης.

Στη Βάδη – Βυρτεμβέργη ένας 57χρονος άνδρας δεν κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει εγκαίρως το σύστημα πέδησης και συγκρούστηκε με λεωφορείο. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το οποίο παρέμεινε κλειστό για το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου, οι πτήσεις διακόπηκαν σήμερα εκ νέου, λόγω του πάγου. Το πτητικό πρόγραμμα παραμένει περιορισμένο, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις