Κόσμος

Γερμανία: Νέα απεργία στα τρένα προκαλεί χάος στις μεταφορές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχεδόν όλα τα τρένα στη Γερμανία παρέμεναν σήμερα (21.04.2023) το πρωί ακινητοποιημένα εξαιτίας των νέων απεργιών και των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούν οι σιδηροδρομικοί με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Λόγω της απεργίας στα τρένα η διαχειρίστρια εταιρεία στην Γερμανία «αποφάσισε να διακόψει τις υπηρεσίες», με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού, εξήγησε ο Αχίμ Στράους εκπρόσωπος της εταιρείας Deutsche Bahn μιλώντας από τον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου που ήταν σχεδόν άδειος. Περισσότεροι από 15.000 εργαζόμενοι σε 50 εταιρείες του τομέα απάντησαν στην έκκληση για απεργία, σύμφωνα με το συνδικάτο των σιδηροδρομικών EVG που εκπροσωπεί 230.000 εργαζόμενους.

Η προειδοποιητική απεργία, που αναμένεται να διαρκέσει ως τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας), έχει στόχο «να αυξήσει την πίεση στους εργοδότες», την ώρα που το συνδικάτο βρίσκεται σε συζητήσεις για αυξήσεις μισθών, δήλωσαν σήμερα η Κοζίμα Ινγκεσάου και ο Κρίστιαν Λόροχ, δύο υπεύθυνοι του EVG για τις διαπραγματεύσεις αυτές.

Το συνδικάτο ζητεί αύξηση μισθών κατά 12% και τουλάχιστον 650 ευρώ σε διάστημα 12 μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του πληθωρισμού στην αγοραστική δύναμη των σιδηροδρομικών.

Η απεργία αυτή είναι «ανώφελη», εκτίμησε ο Στράους, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα προβλήματα στην κυκλοφορία των τραίνων αναμένεται να συνεχιστούν και μετά το πέρας της απεργίας, προειδοποίησε η Deutsche Bahn σε ανακοίνωσή της.

Η προηγούμενη απεργία των σιδηροδρομικών στις 27 Mαρτίου είχε προκαλέσει παράλυση στις μεταφορές, περιλαμβανομένων των αεροδρομίων, για 24 ώρες. Η απεργία αυτή είχε πραγματοποιηθεί έπειτα από έκκληση του EVG και του συνδικάτου Verdi που εκπροσωπεί περίπου 2,5 εκατ. εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Το Verdi βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση εδώ και πολλές εβδομάδες. Αυτές αναμένεται να επαναληφθούν αύριο Σάββατο με στόχο να υπάρξει συμφωνία για τους μισθούς.

Οι απεργίες των μισθωτών έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία – από τους εργαζόμενους στα σχολεία, τα νοσοκομεία ως αυτούς στα ταχυδρομεία να προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Ο πληθωρισμός στη χώρα έφτασε το 7,4% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά 22,3%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέδρο Σάντσεθ: Δεν υπάρχει αδιάσειστο στοιχείο ότι το Μαρόκο σχεδίασε τη μαζική εισροή μεταναστών στη Θέουτα
«Ωστόσο, η μαροκινή χωροφυλακή επέτρεψε τις διελεύσεις για ένα διάστημα 10 ωρών στις 30 Ιουλίου. Οι ισπανικές αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν αν αυτό οφειλόταν σε αδράνεια ή ανικανότητα ανάσχεσης της ροής», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός
Ο Πέδρο Σάντσεθ
Η τραγική ιστορία της 32χρονης που μαχαιρώθηκε στην Times Square - Μόλις είχε επιστρέψει στη δουλειά από άδεια μητρότητας
Πρόσφατα είχε βαφτίσει την 5 μηνών κόρη της - Η Έριν Πιατσέντι, αντιπρόεδρος της Bank of America, μαχαιρώθηκε τυχαία από την 49χρονη Πάμελα Σισνέρος, μητέρα τριών παιδιών από το Κουίνς
Η Πιατσέντι με τον σύζυγο και την κόρη τους
Ολόκληρα χωριά στο Νεπάλ πρέπει να χτιστούν από την αρχή, τουλάχιστον 20.000 σπίτια καταστράφηκαν - Στους 1.204 οι νεκροί από τις πλημμύρες
Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο μέσα σε συνθήκες απόλυτης καταστροφής ψάχνοντας κάθε ίχνος ζωής που μπορεί να έχει απομείνει κάτω από τις λάσπες
νεπαλ