Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Γερμανία: Νέα βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος! Παρέμεινε καθηλωμένο στην Αιθιοπία

Γερμανία: Νέα βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος! Παρέμεινε καθηλωμένο στην Αιθιοπία
photo epa

Μια νέα τεχνική βλάβη στο γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος Airbus 340 «Theodor Heuss» το κράτησε καθηλωμένο επί ώρες στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Με το κυβερνητικό αεροσκάφος ταξίδευε ο πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγερ ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αιθιοπία και έμεινε για ώρες στη χώρα.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Bundeswehr έχει γίνει πρωτοσέλιδο τους τελευταίους μήνες λόγω πολυάριθμων βλαβών, όπως και άλλα κυβερνητικά αεροσκάφη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μίλερ αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα με κυβερνητικό αεροσκάφος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αφρική τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορίας, ο κυβερνήτης του κυβερνητικού αεροπλάνου είδε να ανάβει προειδοποιητικό μήνυμα σχετικά με «διαφυγή θερμού αέρα» ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ARD, Μάρτιν Πολάνσκι, έγραψε στο tweet πως ο κ. Μίλερ βρισκόταν ήδη στο αεροπλάνο, όταν άρχισε να βγάζει καπνούς ο ένας κινητήρας.

Στα τέλη Νοεμβρίου παρουσιάστηκε και πάλι πρόβλημα, αυτή τη φορά στο κυβερνητικό αεροσκάφος “Konrad Adenauer”, με αποτέλεσμα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να ακυρώσει την πτήση της για τη σύνοδο κορυφής της G-20 στην Αργεντινή.

Ένα μήνα πιο πριν, τρωκτικά είχαν φάει τα καλώδια στο αεροσκάφος που μετέφερε στην Ινδονησία τον υπουργό Οικονομικών, Όλα Σολτς, με αποτέλεσμα να επιστρέψει με αεροπλάνο της γραμμής στο Βερολίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις