Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία: Νεογέννητο ελεφαντάκι πρέπει… να συνηθίσει τους συγγενείς του

ελέφαντες Γερμανία

Το μόλις μερικών ημερών θηλυκό ελεφαντάκι του ζωολογικού κήπου της Ερφούρτης, στην Γερμανία, θα πρέπει σιγά σιγά να συνηθίσει τους συγγενείς του είδους του στο σπίτι των ελεφάντων τις επόμενες ημέρες.

«Η μητέρα του πρέπει να επανενωθεί βήμα-βήμα με τους άλλους ελέφαντες. Στο τέλος το ελεφαντάκι θα πρέπει να συνηθίσει και τους αρσενικούς ελέφαντες της οικογένειας», είπε σήμερα η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου Σαμπίνε κατά την παρουσίαση του νέου θηλυκού ελέφαντα στον τύπο.

Προς το παρόν, η μικρή είναι συνεχώς με την μητέρα της. Μαμά και κόρη ζουν ξεχωριστά από τους υπόλοιπους ελέφαντες . «Θέλαμε να ενισχυθεί πρώτα ο δεσμός μητέρας-παιδιού», δήλωσε η κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου Τίνα Ρις.

Το ελεφαντάκι ήρθε στον κόσμο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 5ης Αυγούστου και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ζωολογικού κήπου της Ερφούρτης που η αναπαραγωγή ελεφάντων είναι επιτυχής. Πατέρας της μικρής είναι ο επιβλητικός ελέφαντας Κίμπο.

Το νεογέννητο ελεφαντάκι δεν έχει όνομα ακόμα. «Προς το παρόν το ψάχνουμε», δήλωσε η Μέρτς στον τύπο. Στο κοινό θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου, δηλαδή την ημέρα η οποία έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια Ημέρα του Ελέφαντα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις