Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Γερμανία: Νέος ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας ο Καρλ Λάουτερμπαχ

Κορονοϊός - Καρλ Λάουτερμπαχ: Απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Φωτογραφία Reuters

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (6.12.2021) το SPD, το μεγαλύτερο κόμμα της κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας. Πρόκειται για διακεκριμένο επιδημιολόγος και συχνό καλεσμένο σε τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα την πανδημία COVID-19.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, βουλευτής του SPD και πλέον νέος ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας έχει κερδίσει τους τελευταίους μήνες δημοσιότητα ως ειδικός στην πανδημία και έχει γίνει γνωστός για τις εκκλήσεις του προς τους Γερμανούς να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της COVID-19.

Ο ίδιος, μάλιστα, εξέφρασε την αγανάκτησή του την προηγούμενη εβδομάδα όταν 50.000 θεατές παρακολούθησαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι «σε κανέναν αγώνα δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 θεατές».

Ο ίδιος είχε τη στήριξη και του Μάρκους Ζέντερ, πρωθυπουργού της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), πριν ακόμα ανακοινωθεί ως ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας.

Ο Ζέντερ, ο οποίος επίσης ακολουθεί σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς περιορισμούς και έχει ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της COVID-19, δήλωσε ότι η Γερμανία έχει ανάγκη από έναν υπουργό Υγείας που να έχει γνώση του αντικειμένου.

«Πιστεύω ότι ο Λάουτερμπαχ μπορεί να το κάνει αυτό», σχολίασε ο Ζέντερ χθες μιλώντας σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, ενώ πρόσθεσε ότι θα χαιρέτιζε τον διορισμό του επιδημιολόγου στο υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις