Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ συνεχάρη τον νικητή των εκλογών Όλαφ Σολτς με μόλις τρεις μέρες καθυστέρηση

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ συνεχάρη τον νικητή των εκλογών Όλαφ Σολτς με μόλις τρεις μέρες καθυστέρηση

Ή ο υποψήφιος καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης (δηλαδή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU και των Χριστιανοκοινωνιστών CSU) Άρμιν Λάσετ περίμενε την Άνγκελα Μέρκελ ή τώρα «χώνεψε» το αρνητικό γι αυτόν αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία.

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες μέρες για να συγχαρεί τον αντίπαλό του και νικητή των εκλογών, υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Όσο ακριβώς χρειάστηκε και στην κυρία Μέρκελ.

Σύμφωνα βέβαια με το περιοδικό «Der Spiegel», η καθυστέρηση του κ. Λάσετ οφείλεται στο γεγονός ότι εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον νικητή των εκλογών της Κυριακής γραπτώς, με επιστολή.

Μέχρι τώρα ο αρχηγός του CDU είχε αποφύγει να αναγνωρίσει τον κ. Σολτς και το SPD ως νικητές των εκλογών, ενώ κατά τις δηλώσεις του τη Δευτέρα περιορίστηκε να συγχαρεί «τα συναγωνιζόμενα κόμματα που αύξησαν τις δυνάμεις τους σε αυτές τις εκλογές».

Η πίεση ωστόσο ήταν έντονη, ειδικά αφότου ο κ. Ζέντερ – επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών και σύμμαχος του κ. Λάσετ – δήλωσε χθες ότι το να συγχαρείς τον αντίπαλο όταν κερδίζει «είναι ζήτημα στιλ».

Η Καγκελαρία από την πλευρά της ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυρία Μέρκελ συνεχάρη τον κ. Σολτς ήδη τη Δευτέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις