Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γερμανία: Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους για το κλίμα!

Γερμανία: Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους για το κλίμα!

Τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους, αξιώνοντας από τους κυβερνώντες να αναλάβουν δράση για τη διάσωση του πλανήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών των κινητοποιήσεων στη Γερμανία.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων στη Γερμανία για το κλίμα αναφέρουν πως 270.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στο Βερολίνο, ενώ η αστυνομία μιλάει για άνω των 100.000 διαδηλωτών.

Οι δρόμοι στο κέντρο του Βερολίνου πλημμύρισαν από κόσμο με τις αρχές να κλείνουν τον σταθμό του μετρό κοντά στην Πύλη του Βανδεμβούργου λόγω του συνωστισμού.

Τρεις ακτιβιστές στέκονταν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου πάνω σε κομμάτια πάγου που έλιωναν, ενώ είχαν περάσει θηλιές γύρω από τους λαιμούς τους. Μια άλλη ομάδα ακτιβιστών της οργάνωσης Extinction Rebellion απέκλεισε δρόμους της πόλης.

Γερμανία: Τα εφευρετικά χάπενινγκ

Προτού ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις, διαδηλωτές κρέμασαν ένα πανό από μια γέφυρα της γερμανικής πρωτεύουσας με το σύνθημα: “Τα καθαρά αυτοκίνητα είναι ένα βρώμικο ψέμα”.

Στο Αμβούργο, η αστυνομία είπε ότι τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία για το κλίμα.

Στην Κολωνία, οι διοργανωτές μιλούν για ένα πλήθος 70.000 ανθρώπων, ενώ στο Μόναχο και το Ανόβερο ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε σε 25.000.

Σε μικρότερες πόλεις, όπως το Φράιμπουργκ και το Μίνστερ, περίπου 20.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους.

“Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και ισχυρό μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες μας”, δήλωσε ο δήμαρχος του Φράιμπουργκ Μάρτιν Χορν.

Στη Φρανκφούρτη, διαδηλωτές προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στην καρδιά της πόλης.

Σύμφωνα με το κίνημα Fridays for Future, περισσότερες από 570 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία.

Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως “Σας πήρε ο ύπνος, εμείς ξυπνήσαμε” και “Αυτός ο πλανήτης είναι πιο καυτός από το αγόρι μου”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις