Πέμπτη, 23 Μαΐ
29oC Αθήνα

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Αμβούργο – Μεταξύ των επτά νεκρών πιθανόν ο δράστης

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Αμβούργο – Μεταξύ των επτά νεκρών πιθανόν ο δράστης

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι είναι νεκροί μετά από πυροβολισμούς στη Γερμανία. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (09.03.2023) σε κέντρο των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Αμβούργο. 

Η αστυνομία του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο κτίριο της εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά βρίσκεται πιθανότατα μεταξύ των νεκρών. «Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης», αναφέρεται στην ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter. Επισημαίνεται επίσης ότι οι έρευνες για το περιστατικό των πυροβολισμών συνεχίζονται «προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

Η πρώτη ειδοποίηση στις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας έφθασε λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· στις 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς σε κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν επιτόπου κι άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν, διευκρινίστηκε.

Δείτε φωτογραφίες:

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί· ο έβδομος βρέθηκε από τους αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο, σε απόσταση από τα υπόλοιπα θύματα.

«Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τον δράστη, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφυγή του δράστη ή των δραστών της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις