Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Γερμανία: Σάλος για τη συμμετοχή τουρκικής οργάνωσης στη θρησκευτική διδασκαλία μουσουλμάνων μαθητών

Γερμανία: Σάλος για τη συμμετοχή τουρκικής οργάνωσης στη θρησκευτική διδασκαλία μουσουλμάνων μαθητών

Έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία για τη συνεργασία κρατιδιακής κυβέρνησης με την οργάνωση Ditib για τη θρησκευτική διδασκαλία μουσουλμάνων μαθητών. Η συγκεκριμένη οργάνωση βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Άγκυρας.

Πρόκειται για απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας να συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με έξι μουσουλμανικές οργανώσεις – ανάμεσα στις οποίες και με την Ditib – για τη διδασκαλία των μουσουλμάνων μαθητών στα σχολεία του κρατιδίου.

«Με την απόφασή της, η κυβέρνηση της Β. Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Χριστιανοδημοκρατών – Φιλελευθέρων) εξασφάλισε ότι ο Ερντογάν θα έχει πρόσβαση σε γερμανικά σχολεία», δήλωσε ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ στην εφημερίδα «Die Welt», εξηγώντας ότι η οργάνωση «Ditib» της Κολωνίας υπάγεται στο υπουργείο Θρησκευμάτων της Τουρκίας και «παίρνει τις οδηγίες της από τον τούρκο Πρόεδρο», γεγονός το οποίο, όπως λέει ο ίδιος, με το βλέμμα και στα φαινόμενα αντισημιτισμού στην Γερμανία, είναι ανησυχητικό. «Η κυβέρνηση στο Ντίσελντορφ έχει πρόβλημα Ερντογάν. Το έχουμε διαπιστώσει και παλαιότερα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Γερμανία: Από πίσω ο Ερντογάν…

Ο κ. Έζντεμιρ τόνισε ακόμη ότι ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε σκόπιμα αντισημιτικά κλισέ, προκειμένου να υποκινήσει τους οπαδούς του και χαρακτήρισε υπό αυτό το πρίσμα «ακατανόητη» την απόφαση της κυβέρνησης της Β. Ρηνανίας – Βεστφαλίας υπό τον αρχηγό του CDU και υποψήφιο Καγκελάριο ‘Αρμιν Λάσετ.

Επικριτική για τις σχετικές αποφάσεις εμφανίστηκε και η ειδική σε θέματα ενσωμάτωσης Ντουζέν Τεκάλ, η οποία δήλωσε στην BILD ότι «με αυτή τη συνεργασία σπέρνουμε αυτό ακριβώς που θερίζουμε μετά στους δρόμους» και σημείωσε ότι «ο αντισημιτισμός και το μίσος για τους Εβραίους δεν προέρχονται από το πουθενά, δημιουργούνται», για να προσθέσει: «Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι εκδηλώσεις αντισημιτισμού στους γερμανικούς δρόμους, όταν συνεργαζόμαστε με εξτρεμιστικές οργανώσεις για την εκπαιδευτική πολιτική. Μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει από μόνη της να φροντίζει για τα προσόντα εκείνων οι οποίοι στη συνέχεια θα διδάσκουν τα θρησκευτικά στη βάση του Συντάγματος. Δεν μπορεί κάτι τέτοιο να αφήνεται σε ξένες κυβερνήσεις, ειδικά μάλιστα όταν αυτές είναι τόσο αντιδημοκρατικές, όπως αυτή του ΑΚΡ».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις