Γερμανία: Σε διαδηλώσεις υπέρ των Ισραηλινών πρακτικών στην Λωρίδα της Γάζας ο Αμερικανός πρέσβης

Σε διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ συμμετείχε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Γερμανία, ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, για να καταγγείλει τον «σεκταρισμό» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο σήμερα συνεδρίαζε για να εξετάσει τα ευρήματα μιας έρευνας για πιθανά εγκλήματα πολέμου των ισραηλινών δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας.

Στην έκθεση που συνέταξε η Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ που συνίσταται από ανεξάρτητους ειδικούς στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρεται ότι η απάντηση του Ισραήλ στις διαδηλώσεις στη Γάζα το 2018 «μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου ή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», υπογραμμίζοντας ότι ελεύθεροι σκοπευτές των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας έβαλαν στο στόχαστρο αμάχους, μεταξύ των οποίων παιδιά.

Αρκετοί εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα για να διαδηλώσουν με κύριο αίτημα την απαίτηση να απαλειφθεί από την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το μόνιμο εδάφιο που αναφέρεται στην μεταχείριση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ (εδάφιο 7).

Το συγκεκριμένο φόρουμ, το οποίο δημιουργήθηκε το 2006, έχει πάγια στην ημερήσια του διάταξη τις παραβιάσεις που φέρεται να διαπράττει το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ένας από τους λόγους που οδήγησε τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ.

«Δεν είναι μόνο μια μορφή σεκταρισμού, είναι ένα σημάδι πνευματικής και ηθικής παρακμής», είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Αμερικανός πρεσβευτής Γκρενέλ

Συνέκρινε επίσης τον αντισημιτισμό με τον «εθισμό στα ναρκωτικά». «Όπως ο εθισμός στα ναρκωτικά, έτσι και ο αντισημιτισμός είναι μια ασθένεια και μια πηγή παρηγοριάς» για τα κράτη που συχνά καταδικάζουν το Ισραήλ στον ΟΗΕ, είπε.

Το κάλεσμα του ΟΗΕ

Οι ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να σταματήσουν οι ελεύθεροι σκοπευτές του τη χρήση θανατηφόρας βίας εναντίον διαδηλωτών στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Η Επιτροπή Έρευνας ανέφερε ότι το Ισραήλ πρέπει να ερευνήσει τους πυροβολισμούς περισσοτέρων από 6.000 ανθρώπων, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από τις ποινικές έρευνες που ανακοίνωσε το Ισραήλ για 11 θανάσιμους τραυματισμούς.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για την κυβέρνηση του Ισραήλ είναι η άμεση εξέταση των κανόνων εμπλοκής και η διασφάλιση ότι οι κανόνες εμπλοκής είναι σύμφωνοι με τα αποδεκτά πρότυπα του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σαντιάγο Καντόν στο Συμβούλιο.

Ο Καντόν τόνισε ότι οι ανεξάρτητοι ειδικοί στέλνουν την εμπιστευτική λίστα ύποπτων δραστών στην επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπασελέτ, για να την προωθήσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που ξεκίνησε μια προκαταρκτική έρευνα για πιθανές κακομεταχειρίσεις του Ισραήλ το 2015.

“Ο ΟΗΕ είναι συνεργός της Χαμάς”

«Η στιγμή ήρθε να πούμε καθαρά και ξάστερα. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι συνεργοί της τρομοκρατικής εκστρατείας της Χαμάς ενάντια στο Ισραήλ», ανέφερε με tweet του ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Εμανουέλ Νασόν.

Η έκθεση της Επιτροπής επίσης υπογραμμίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν σοβαρές, συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες σκότωσαν 189 Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τραυμάτισαν 9.204 ανθρώπους πέρυσι κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων μαζικών διαδηλώσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ κατήγγειλε αυτή την «προκατειλημμένη» έκθεση και απέρριψε τα συμπεράσματά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός: Μειώνονται κρούσματα και θάνατοι αλλά ακόμη δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων

Κορονοϊός: Μειώνονται κρούσματα και θάνατοι αλλά ακόμη δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων

Τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό μειώθηκαν κατά 30% στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη. Την ίδια ώρα ... Διαβάστε περισσότερα
Εμβόλιο Moderna: Τροποποίηση κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής εστάλη για κλινική δοκιμή

Εμβόλιο Moderna: Τροποποίηση κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής εστάλη για κλινική δοκιμή

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι μια τροποποιημένη έκδοση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, που παρασκευάστηκε ειδικά για την καταπολέμηση της νοτιοαφρικανικής ... Διαβάστε περισσότερα
Sputnik-V και στην Ονδούρα – Εγκρίθηκε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Sputnik-V και στην Ονδούρα – Εγκρίθηκε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Δημοκρατίας της Ονδούρας ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων( RDIF). «Το ... Διαβάστε περισσότερα
Ο Γενς Σπαν και η σύνδεση εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ κορονοϊού με ιδιωτικές ελευθερίες

Ο Γενς Σπαν και η σύνδεση εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ κορονοϊού με ιδιωτικές ελευθερίες

«Μπορεί κανείς να προβλέψει» ενδεχόμενη σύνδεση του πρόσφατου αρνητικού τεστ κορονοϊού και του εμβολιασμού με την αποκατάσταση ελευθεριών που έχουν περιοριστεί λόγω της πανδημίας, δήλωσε ... Διαβάστε περισσότερα
Ελβετία: «Προσεκτικό και σταδιακό» άνοιγμα από την 1η Μαρτίου

Ελβετία: «Προσεκτικό και σταδιακό» άνοιγμα από την 1η Μαρτίου

Η κυβέρνηση στην Ελβετία έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων, όπως των καταστημάτων, των μουσείων και των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, επιλέγοντας ένα ... Διαβάστε περισσότερα