Πέμπτη, 22 Φεβ.
11oC Αθήνα

Γερμανία: Στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικού με δηλητηρίαση από αέρια αποχέτευσης

Γερμανία: Στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικού με δηλητηρίαση από αέρια αποχέτευσης
Reuters (αρχείο)

Στη Γερμανία μαθητές δημοτικού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς εισέπνευσαν δηλητηριώδη αέρια αποχέτευσης. Το σοβαρό περιστατικό συνέβη σε σχολική μονάδα περιοχής του Βραδεμβούργου.

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης, νοσηλεύονται εννέα μαθητές δημοτικού στο Άρενσφελντ του Βραδεμβούργου της Γερμανίας, ενώ 14 ακόμη επέστρεψαν στο σπίτι τους. Όλα τα παιδιά εισέπνευσαν μολυσμένα αέρια από το σύστημα αποχέτευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, τα παιδιά μίας τάξης παρουσίασαν ταυτόχρονα συμπτώματα δηλητηρίασης, με έντονο πονοκέφαλο και εμέτους. Η τάξη εκκενώθηκε και στο σχολείο έσπευσαν 20 ασθενοφόρα και διασώστες.

Εννέα από τα παιδιά χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, ενώ τα υπόλοιπα 14, τα οποία παρουσίαζαν ελαφρύτερα συμπτώματα, επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Το ενδεχόμενο τροφικής δηλητηρίασης αποκλείστηκε και, όπως διαπιστώθηκε, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από τη νύχτα την περιοχή, είχε σπάσει βαλβίδα στο σύστημα αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν μολυσμένα αέρια.

Η ζημιά είχε αποκατασταθεί πριν από το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις