Κόσμος

Γερμανία: Στο Βερολίνο ο Βασιλιάς Κάρολος στην πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό ως μονάρχης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Βερολίνο έφτασε ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας συνοδευόμενος από την σύζυγό του στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό ως μονάρχης και έγινε δεκτός με τιμητικό άγημα και κανονιοβολισμούς.

Ο Βασιλιάς Κάρολος κατά την τριήμερη παραμονή του στη Γερμανία έχει ως στόχο να αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των γερμανοβρετανικών σχέσεων, με έμφαση στη συμφιλίωση μετά τον πόλεμο και στους κοινούς στόχους για την προστασία του κλίματος.

Σε απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η γερμανική πλευρά στην επίσκεψη, σε λίγη ώρα, παρουσία του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές στον βασιλιά στην Πύλη του Βραδεμβούργου και όχι, όπως συνηθίζεται, στο προεδρικό ανάκτορο Bellevue.

Είναι η πρώτη φορά μετά την επανένωση της Γερμανίας που γίνεται κάτι τέτοιο προς τιμήν αρχηγού ξένου κράτους. Αργότερα απόψε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα παραθέσει επίσημο δείπνο, στο οποίο έχουν προσκληθεί εν ενεργεία και πρώην πολιτικοί, αλλά και καλλιτέχνες που διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς με τη Βρετανία.

king charles berlin

Αύριο ο Κάρολος Γ’ θα απευθυνθεί στην ολομέλεια του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Παραμένει άγνωστο εάν θα επιλέξει να μιλήσει και στη γερμανική γλώσσα, όπως είχε κάνει και σε παλαιότερη επίσκεψή του, αναφερόμενος στις γερμανικές ρίζες της οικογένειάς του.

king charles berlin

Συνοδευόμενος από τον κ. Σταϊνμάιερ, θα επισκεφθεί γερμανοβρετανική στρατιωτική μονάδα στο Βραδεμβούργο, ενώ θα συναντηθεί με πολίτες, Γερμανούς και Βρετανούς, αλλά και – σύμφωνα με επιθυμία του – με πρόσφυγες από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στο Βερολίνο.

king charles berlin

Οι δύο ηγέτες θα επισκεφθούν ακόμη οικολογικό χωριό κοντά στην πρωτεύουσα και θα ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες στην περιβαλλοντικά φιλική καλλιέργεια.

king charles berlin

Την Παρασκευή θα μεταβούν σιδηροδρομικώς στο Αμβούργο, όπου θα καταθέσουν στεφάνι στα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου – μνημείου αφιερωμένου στα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικότερα στους 42.600 νεκρούς από τους βρετανοαμερικανικούς βομβαρδισμούς του 1943, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γόμορρα».
king charles berlin

Για την περιφρούρηση της επίσκεψης του Καρόλου Γ’ και της βασιλικής συζύγου Καμίλα στη Γερμανία θα αναπτυχθούν περίπου 2000 αστυνομικοί, ενώ ακολουθείται το ανώτερο επίπεδο του πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Φωτογραφίες Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
9
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο