Κόσμος

Γερμανία: Σύνταξη στο όριο της φτώχιας για το ένα τρίτο των εργαζομένων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα για τους συνταξιούχους στη Γερμανία που όταν σταματήσουν να εργάζονται τα χρήματα που θα λαμβάνουν θα είναι λίγα.

Σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στη Γερμανία θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με σύνταξη κάτω των 1.100 ευρώ μετά από 45 χρόνια εργασίας. Να αυξηθούν οι συντάξεις στο επίπεδο της εποχής Χέλμουτ Κολ, ζητά η Αριστερά (Die Linke).

Περίπου 6,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης στη Γερμανία ελάμβαναν το 2019 ακαθάριστο μηνιαίο μισθό κάτω των 2.650 ευρώ. Μετά από 45 χρόνια εργασίας, αυτό σημαίνει ακαθάριστη σύνταξη κάτω των 1.100 ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Μετά την αφαίρεση των εισφορών, η καθαρή σύνταξη ανέρχεται σε περίπου 1.100 ευρώ το μήνα. Στη Γερμανία, αυτό αντιστοιχεί περίπου στο όριο φτώχιας και αφορά ορισμένες επαγγελματικές ομάδες όπως είναι οι υπάλληλοι στη νοσηλευτική και γηριατρική περίθαλψη, σε υπηρεσίες υγείας και διάσωσης, σε ταχυδρομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ταχυμεταφορών, οι μαίες και οι πωλητές. Εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης και όσοι έχουν μείνει άνεργοι δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (Die Linke), Nτίτμαρ Μπαρτς, επέκρινε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι απειλούνται με φτώχεια στα γηρατειά παρά την πλήρη απασχόλησή τους.

«Οι μισθοί είναι συχνά πολύ χαμηλοί και οι εργαζόμενοι παίρνουν πολύ μικρή σύνταξη. Δεν είναι δυνατό με 45 χρόνια εργασίας με ένα μέσο μισθό, η σύνταξη να είναι κάτω από 1.100 ευρώ καθαρά. Αυτό είναι το αντίθετο της αναγνώρισης των προσπαθειών μιας ζωής», δήλωσε στις εφημερίδες το Δημοσιογραφικού Oμίλου Funke και ζήτησε υψηλότερους μισθούς και νέα συνταξιοδοτική πολιτική. «Το συνταξιοδοτικό επίπεδο πρέπει να ανεβεί ξανά στο επίπεδο της εποχής του Χέλμουτ Κολ», τόνισε.

Πηγή : Funke-Mediengruppe

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιμένει ο Τραμπ: Το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας με το Ιράν αφορά στα πυρηνικά
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε, ότι το CNN μετέδωσε εσφαλμένα πως η συμφωνία δεν αναφέρεται στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τονίζοντας ότι το κείμενο «αναφέρει με σαφήνεια πως το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Ντόναλντ Τραμπ
Θρίλερ στο Ιράν με φήμες για παραίτηση Πεζεσκιάν: Έστειλε επιστολή στον Μοτζταμπά Χαμενεΐ - Διαψεύδει η Τεχεράνη
Ανώνυμες πηγές δήλωσαν στο Iran International ότι ο Ιρανός πρόεδρος παραιτήθηκε, πράγμα που φέρεται να διαψεύδει το Tasnim, καθώς και ο διευθυντής επικοινωνιών και πληροφοριών στο γραφείο του Πεζεσκιάν
Μασούντ Πεζεσκιάν 15
Έντι Ράμα για τα επεισόδια στην Αλβανία: Συγχαρητήρια στην αστυνομία, μηδενική ανοχή σε άμυαλες συμμορίες
Να σημειωθεί ότι η Σβέρνιτσα όπου έγιναν τα επεισόδια κατοικείται από Έλληνες και μαζί με τη γειτονική Νάρτα αποτελούν ελληνόφωνους θύλακες στην περιοχή βόρεια του Αυλώνα
Επεισόδια στη νοτιοδυτική Αλβανία
10
CNN: Το Ιράν αποκατέστησε τις βομβαρδισμένες υπόγειες εγκαταστάσεις πυραύλων και είναι πάλι ετοιμοπόλεμο – Δορυφορικές εικόνες
Η Τεχεράνη φαντάζει πάλι έτοιμη να εκτοξεύσει πολύ περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον του Ισραήλ και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής
Ιρανικοί πύραυλοι των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην Τεχεράνη
Εργοδότες στη Βρετανία προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να «ξετρυπώσουν» τους υπαλλήλους που κλέβουν εταιρείες ή δηλώνουν ψευδώς «άρρωστοι»
Οι ιδιωτικοί ντεντέκτιβ κλήθηκαν να συλλέξουν πληροφορίες για εργαζόμενους που είναι ύποπτοι για κατάχρηση του συστήματος
iStock