Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία: Τα σφαγεία Toennies σταματούν να απασχολούν… ενοικιασμένους εργαζόμενους

Toennies
Φωτογραφία από: Youtube

Το σφαγείο στην Γερμανία που βρέθηκε στο επίκεντρο της έξαρσης της Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσλάβει 1.000 εργαζόμενους και θα σταματήσει να χρησιμοποιεί υπεργολάβους για τη σφαγή των ζώων και την επεξεργασία του κρέατος.

Οι εξελίξεις στην Γερμανία

Το εργοστάσιο της Toennies στη Ρέντα-Βίντενμπρουκ της δυτικής Γερμανίας έκλεισε για τρεις εβδομάδες αφούο περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό. Λόγω της εστίας αυτής τέθηκαν σε καραντίνα 600.000 άνθρωποι στην περιοχή Γκούτερσλοχ, η οποία ήρθη αυτήν την εβδομάδα.

Τα γερμανικά σφαγεία επικρίνονται επειδή χρησιμοποιούν κατά κόρον «ενοικιασμένους» μετανάστες εργάτες από την ανατολική Ευρώπη και οι συνθήκες συνωστισμού στα καταλύματά τους ενδέχεται να συμβάλει στην εξάπλωση του ιού. Το Toennies ανακοίνωσε ότι ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα με βάση το οποίο θα προσλάβει 1.000 εργαζόμενους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα σταματήσει τη χρήση «υπεργολάβων» στην επεξεργασία του κρέατος μέχρι τα τέλη του έτους.

Οι αλλαγές αυτές είναι οι πρώτες μιας σειράς άλλων που θα ακολουθήσουν και δείχνουν ότι ο όμιλος παίρνει στα σοβαρά τα αιτήματα της κοινωνίας και των πολιτικών, ανέφερε ο επιχειρηματίας Κλέμενς Τένις, σε μια ανακοίνωσή του.

Στη μονάδα της Ρέντα-Βίντενμπρουκ σφαγιάζονται και γίνεται η επεξεργασία του 12-14% των χοίρων στη Γερμανία. Είναι ένα από τα 19 εργοστάσια που διαθέτει η εταιρεία σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις