Κόσμος

Γερμανία: Ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο προβλέπει η Μπούντεσμπανκ

Η Γερμανία βρίσκεται σε τροχιά σταθερής ανάκαμψης, χάρη στην αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα της από το εξωτερικό, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της χώρας, η Μπούντεσμπανκ, στο μηνιαίο δελτίο της.

Η Γερμανία απέφυγε την ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2013, χάρη στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Η Μπούντεσμπανκ σημειώνει ότι αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο, η οποία δεν θα οφείλεται μόνο στην αύξηση της δραστηριότητας στον κατασκευαστικό τομέα.

«Η αξιοσημείωτη αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών μετά από μία ασθενή εκκίνηση το 2013 επιτρέπει την ελπίδα ότι με τις εξαγωγές και τις επενδύσεις σε εξοπλισμό οι παράγοντες της ζήτησης —στην ώθηση των οποίων μπορεί να βασισθεί η γερμανική οικονομία ως επί το πλείστον— θα ανακάμψουν», αναφέρει η έκθεση.

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, ωθούμενη από την ισχυρή ζήτηση από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, η Μπούντεσμπανκ αναφέρει επίσης ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι, λόγω της ασθενούς οικονομικής κατάστασης σε μεγάλα τμήματα της Ευρωζώνης και των προβλημάτων που προκύπτουν από την κρίση χρέους.

Η Γαλλία διολίσθησε σε ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του έτους και λόγω των ασθενών οικονομικών προοπτικών δόθηκε στη χώρα προθεσμία δύο επιπλέον ετών για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Η Μπούντεσμπανκ προειδοποίησε ότι η πολύ μεγάλη ελαστικότητα στην εφαρμογή των κανόνων για τη μείωση του ελλείμματος μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ με στολή πολιτοφύλακα!

Γερμανική Αριστερά: Μονόδρομος το Grexit

Τους φταίει η Μέρκελ γιατί «πάτωσαν» στη Eurovision!

Διθύραμβος Bild για Σαμαρά: Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας, νικητής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εξομολόγηση του «Βρικόλακα του Παρισιού» Νίκο Κλο που έτρωγε νεκρούς: Λήστευε τάφους για να συλλέγει υπολείμματα σορών
Τρεις δεκαετίες μετά τη σύλληξή του για δολοφονία και κανιβαλισμό, ο Κλο περιγράφει πώς ξεκίνησαν οι φαντασιώσεις που τον οδήγησαν στο έγκλημα
Ο Νίκο Κλο
Σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία: Σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκέρμαν Γκαλουστσένκο
Kατηγορίες σε βάρος επτά προσώπων σε σχέση με δωροδοκίες ύψους 100 εκατ. δολαρίων στον ενεργειακό τομέα - Στο επίκεντρο και ο παλιός συνεργάτης του Ζελένσκι Τιμούρ Μίντιτς
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γκέρμαν Γκαλουστσένκο (στη μέση) με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (δεξιά)
Πρωτοφανές κύμα ψύχους στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Χιονοθύελλα λίμνης» χτύπησε το Μίσιγκαν, πάγωσαν ιγκουάνα στη Φλόριντα 
Οι δορυφόροι κατέγραψαν την πορεία της χιονοθύελλας να παίρνει «σχήμα λίμνης» με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα σπάνια στα μετεωρολογικά χρονικά
Κύμα ψύχους στο Μίτσιγκαν