Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερμανία: Τέλος τα μέτρα στη Θουριγγία – Ανοίγουν κινηματογράφοι, πισίνες και φεστιβάλ

Γερμανία: Τέλος τα μέτρα στη Θουριγγία – Ανοίγουν κινηματογράφοι, πισίνες και φεστιβάλ

Τον τερματισμό των περιορισμών επαφών λόγω του κορονοϊού αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Θουριγγίας στη Γερμανία από το ερχόμενο Σάββατο.

Στη Θουριγγία αίρονται από τις 13 Ιουνίου οι αυστηροί περιορισμοί των επαφών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Με ένα νέο «βασικό κανονισμό» συνιστάται απλώς, δεν επιβάλλεται, η συνάντηση με μια άλλη οικογένεια ή το πολύ με δέκα άτομα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων είχαν αρχικά συμφωνήσει την ήπια παράταση των περιορισμών επαφών έως τις 29 Ιουνίου.

Με τον νέο κανονισμό θα επιτραπεί από το Σάββατο να λειτουργήσουν ξανά στη Θουριγγία εγκαταστάσεις όπως είναι για παράδειγμα οι ανοικτές και κλειστές πισίνες, καθώς επίσης τα ιαματικά λουτρά, οι σάουνες και οι κινηματογράφοι. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να εγκριθούν οι κανόνες προστασίας των λοιμώξεων που έχουν.

Γιορτές χωριών και λαϊκά φεστιβάλ θα επιτρέπονται και πάλι σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Ο νέος «βασικός κανονισμός», αναφέρει επίσης ότι τέτοιες εκδηλώσεις όπως και οι αθλητικές παραμένουν μεν αυστηρά απαγορευμένες, αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί σχετική άδεια. Η έγκριση θα απορριφθεί εάν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης «είναι σε μεγάλο βαθμό κατάλληλα για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού».

Οι οίκοι ανοχής, οι ντίσκο και τα κλαμπ swing παραμένουν κλειστά. Θέατρα και οι ορχήστρες που χρηματοδοτούνται από ιδρύματα μπορούν να συνεχίσουν ξανά τις παραστάσεις τους μετά τις 31 Αυγούστου. Η υποχρέωση της μάσκας παραμένει για τα καταστήματα και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Πηγή: dpa

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις