Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γερμανία: Βανδάλισαν με κόκκινη μπογιά το μνημείο των πεσόντων του Κόκκινου Στρατού

Γερμανία: Βανδάλισαν με κόκκινη μπογιά το μνημείο των πεσόντων του Κόκκινου Στρατού
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βανδάλισαν με κόκκινη μπογιά το μνημείο στην πόλη Πότσδαμ της Γερμανίας, το οποίο τιμά τη μνήμη των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας.

Το μνημείο βρίσκεται σε αυτήν την πόλη έξω από το Βερολίνο και το συγκεκριμένο έγκλημα φέρεται να συνέβη από το βράδυ της Δευτέρας έως το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με την αστυνομία στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, με τους δράστες να πετούν ένα μπουκάλι κέτσαπ γεμάτο με μπογιά.

Άγνωστοι πέταξαν κόκκινη μπογιά βανδαλίζοντας ένα σοβιετικό μνημείο στην γερμανική πόλη Πότσδαμ, έξω από το Βερολίνο, ένα μνημείο το οποίο, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Εκτός από το μνημείο, υπάρχουν σχεδόν 400 τάφοι στον χώρο που είναι αφιερωμένος στη μνήμη των στρατιωτών που πέθαναν στη μάχη για το Βερολίνο προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

«Εδώ κείτονται στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην απελευθέρωση του Πότσδαμ», δήλωσε ο Πίτερ Χέουερ, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό δεν συνδέεται καθόλου με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το Σοβιετικό Πολεμικό Μνημείο στο Βερολίνο έχει βανδαλιστεί δύο φορές με τους δράστες να πετούν μπογιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις