Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γερμανία: Βίαιη σύλληψη άνδρα με ρατσιστικά σχόλια μπροστά στο παιδί του

Γερμανία: Βίαιη σύλληψη άνδρα με ρατσιστικά σχόλια μπροστά στο παιδί του

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται η αστυνομία του Βερολίνου, ύστερα από τη σύλληψη ενός άντρα μέσα στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί φαίνεται να χρησιμοποιούν άσκοπη βία, κάνουν ρατσιστικά σχόλια και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του μικρού παιδιού του.

Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί εισβάλλουν στο σπίτι του άνδρα στο Βερολίνο τον ρίχνουν κάτω και προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες. Δίπλα στον άνδρα διακρίνεται το μικρό παιδί του, το οποίο κλαίει σπαρακτικά όσο βλέπει τους άνδρες της αστυνομίας να του επιτίθενται. 

Η σύζυγός του εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να μην το χτυπήσουν, ενώ τότε ακούγεται ένας από τους αστυνομικούς να της λέει: «Αυτή είναι η πατρίδα μου και εσύ είσαι φιλοξενούμενη. Είστε στη χώρα μου. Θα πρέπει να συμπεριφέρεστε όπως ορίζουν οι νόμοι». 

Στη συνέχεια με απειλητικό ύφος της φωνάζει: «Βγάλε τον σκασμό. Μη με αγγίξεις ξανά αλλιώς θα σε πάω στα κρατητήρια».

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε πως διατάχθηκε έρευνα για όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή, ενώ διευκρινίζεται πως οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν τον άνδρα για απάτη με επιδόματα. 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο άνδρας αντιστάθηκε και γι’ αυτό οι αστυνομικοί τον έριξαν στο πάτωμα, ενώ η σύζυγός του φέρεται να προσπάθησε να τον απελευθερώσει…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις