Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Γερμανία: Υπό αστυνομικοί προστασία οι βουλευτές που ψήφισαν για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Γερμανία: Υπό αστυνομικοί προστασία οι βουλευτές που ψήφισαν για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Οι Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής έχουν τεθεί υπό αστυνομική προστασία αφού δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους με αφορμή την απόφαση της Μπούντεσταγκ να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Το επιβεβαίωσε ένας από τους βουλευτές μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας και ζητώντας να μην γνωστοποιηθεί το όνομά του. Όπως αποκάλυψε, η αστυνομική προστασία στον ίδιο και τους άλλους Γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο (11.06.2016) μετά από “συζητήσεις” για θέματα ασφαλείας με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας. Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο, στις 2 Ιουνίου, προκάλεσε την οργή της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους 11 βουλευτές τουρκικής καταγωγής που υπερψήφισαν την πρόταση ότι στηρίζουν την “τρομοκρατία” του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και πρότεινε να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις.

Ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Νόρμπερ Λάμερτ αποκάλυψε ότι οι βουλευτές δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε