Κόσμος

Γερμανίδα δημοσιογράφος κρατείται στην Τουρκία

Μια γερμανίδα δημοσιογράφος, η Μεσάλε Τόλου, έχει φυλακιστεί από τα τέλη Απριλίου στην Τουρκία και οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν μαζί της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν είχαμε καμία πληροφορία από τις τουρκικές αρχές για τη σύλληψη και στη συνέχεια την προφυλάκισή της. Είναι θλιβερό» , δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ, ο οποίος διευκρίνισε πως δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει καμία «προσωπική επαφή» με τη δημοσιογράφο.

Συνολικά, έξι Γερμανοί που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές δεν έχουν πρόσβαση σε διπλωματική βοήθεια αυτή την ώρα, υπογράμμισε ακόμη ο εκπρόσωπος

«Αυτή η περίπτωση μας ανησυχεί», εκτίμησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ η κράτηση ενός γερμανοτούρκου δημοσιογράφου, του Ντενίζ Γιουτζέλ που κατηγορείται για κατασκοπία, έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μμε, η νεαρή γυναίκα εργαζόταν για ένα μικρό πρακτορείο ειδήσεων της αριστεράς, το Etkin Haber Ajansi (ETHA), ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να πει αν ήταν δημοσιογράφος ή μεταφράστρια.

Γεννημένη στη Γερμανία, τουρκικής καταγωγής, η Τόλου έλαβε τη γερμανική υπηκοότητα το 2007, σύμφωνα με τα γερμανικά μμε.

Ήταν μέλος μιας ομάδας 16 ανθρώπων που συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εναντίον ακτιβιστών της αριστεράς, προφανώς σε σχέση με τις διαδηλώσεις που προγραμματίζονταν για την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τα τουρκικά μμε.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι συνελήφθη στις 30 Απριλίου και προφυλακίστηκε στις 6 Μαΐου και πως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ενημερωθεί από τους τούρκους ομολόγους τους.

Η περίπτωση της νεαρής γυναίκας, καθώς και των άλλων Γερμανών που κρατούνται στην Τουρκία, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο περιθώριο μιας διάσκεψης χθες στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί το ABC να απολύσει άμεσα τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ: «Ο κόσμος είναι θυμωμένος»
«Πότε θα απολύσει το δίκτυο ψευδών ειδήσεων ABC τον απολύτως μη αστείο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος διευθύνει χωρίς καμία ικανότητα μια από τις εκπομπές με τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις στην τηλεόραση;», έγραψε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
«Εκτιμάται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης» λέει η νορβηγική επιτροπή
Η Γιούλια Ναβάλναγια, συζύγου του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και η οργάνωση αρωγής Αίθουσες Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης
Ένα αντίγραφο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης βρίσκεται στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ, όπου ανακοινώνεται ο νικητής, στο Όσλο της Νορβηγίας