Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γερμανικές εκλογές: Το debate μεγάλωσε την “ψαλίδα” μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς

Γερμανικές εκλογές: Το debate μεγάλωσε την “ψαλίδα” μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς

“Χτύπημα” στα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών φαίνεται πως έδωσε το debate μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς το βράδυ της Κυριακής (03.09.2017).

Το κυβερνών κόμμα διεύρυνε το προβάδισμά τους έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να τους “κόψει” από μια μεγάλη νίκη.

Η εβδομαδιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD δείχνει ότι οι “Χριστιανοδημοκράτες” και οι “Χριστιανοκοινωνιστές” παραμένουν σταθερά στο 37%, όμως το SPD έχασε δύο μονάδες και έπεσε στο 21%, το χαμηλότερο ποσοστό του από τις αρχές Ιανουαρίου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 4-6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.503 ψηφοφόρων, που σημαίνει ότι ήταν η πρώτη που έγινε μετά το ντιμπέιτ της Κυριακής.
Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει τρίτη δύναμη με ποσοστό 11%. Η ριζοσπαστική Αριστερά ακολουθεί με 10%, με άνοδο μίας μονάδας.

Αυξημένο κατά μία μονάδα, στο 9%, είναι επίσης το ποσοστό του φιλελεύθερου κόμματος FDP ενώ οι Πράσινοι διατηρούν το ποσοστό τους, στο 8%.
Σύμφωνα με αυτά τα ποσοστά, η AfD και το FDP θα μπουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο αφού ξεπερνούν το όριο του 5%.
Λόγω του κατακερματισμένου πολιτικού τοπίου, μετά τις εκλογές θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί άλλος βιώσιμος κυβερνητικός συνασπισμός πέραν από αυτόν των συντηρητικών με το SPD.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις