Κόσμος

Γερμανικές εκλογές: Δημοσκόπηση “κόλαφος” για τον Σουλτς! Προευλαύνει η Μέρκελ!

Μόνο το 21% θα ψήφιζε για καγκελάριο τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, ενώ την Άγγελα Μέρκελ θα προτιμούσε το 52%, εάν εξελέγετο ο καγκελάριος απ΄ευθείας από το λαό.

Τα παραπάνω αποτελέσματα έρχονται με κοινή δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL. Ο Σούλτς χάνει μάλιστα 2% σε σχέση με ανάλογη προηγούμενη δημοσκόπησή τους.

Πρόκειται μάλιστα για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από τότε που ορίστηκε υποψήφιος καγκελάριος από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD).

Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψήφιζε την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) της οποίας ηγείται η Μέρκελ και το 22% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Σουλτς.

Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν σταθερά. Αντίθετα το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) αυξάνει το ποσοστό του κατά μιά μονάδα και θα ελάμβανε 8%, αν γίνονταν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή (θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου).

Το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς θα ελάμβανε και αυτό 8% (μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα), ενώ 8%, θα ελάμβαναν επίσης οι Πράσινοι (Die Gruenen) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) τα ποσοστά των οποίων όμως παραμένουν σταθερά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι