Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γερμανικές εκλογές: Ο τζέντλεμαν σύζυγος της Μέρκελ! [pics]

Φωτογραφία Reuters

Στις 14.30 (τοπική ώρα, 15.30 ώρα Ελλάδας) η Άγκελα Μέρκελ έφτασε στο εκλογικό κέντρο του Βερολίνου, όπου ψήφισε για τις γερμανικές εκλογές.

Η Μέρκελ, η οποία είναι… φαβορί για τη νίκη στις γερμανικές εκλογές, έφτασε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Γιόακιμ Σάουερ. Μάλιστα, ο Σάουερ τής κρατούσε την ομπρέλα, μιας και σήμερα ο καιρός είναι βροχερός στο Βερολίνο.

Από το 1988 η Άνγκελα Μέρκελ είναι παντρεμένη με τον καθηγητή της Ακαδημίας Επιστημών του Βερολίνου Γιοακίμ Σάουερ.

Ο Γιοακίμ Σάουερ γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1949 στο Σέφτενμπεργκ της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και το 1967 έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, ενώ μια δεκαετία αργότερα και συγκεκριμένα το 1977 έγινε καθηγητής Φυσικής και Χημείας στην Ακαδημία Επιστημών του Βερολίνου. Εκεί γνώρισε την 27χρονη τότε φοιτήτρια Άνγκελα Μέρκελ που τον ερωτεύτηκε παράφορα.

Μάλιστα η Άγκελα το 1982 πήρε διαζύγιο από τον τότε σύζυγό της Ούρλιχ Μέρκελ, ενώ τρία χρόνια αργότερα το 1985 και ο καθηγητής Σάουερ χώρισε τη σύζυγό του με την οποία είχε δύο γιους (τον Ντάνιελ και τον Άντριαν), προκειμένου να συζήσει αρχικά και στην πορεία να παντρευτεί την Μέρκελ.

Ο Σάουερ και η Μέρκελ παντρεύτηκαν το 1989 λίγες μόνο εβδομάδες μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Δείτε φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις