Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Γερμανικές εκλογές: “Πάγωσαν” στο SPD!

γερμανικές εκλογές
Φωτογραφία: Reuters

Οι γερμανικές εκλογές αποτέλεσαν ένα… σοκ για τους υποστηρικτές του SPD. Φωτογραφίες… που δεν χρειάζονται περιγραφή στο στρατόπεδο του Σουλτς.

Οι γερμανικές εκλογές ολοκληρώθηκαν και το SPD του Μάρτιν Σουλτς υπέστη… πανωλεθρία. Το CDU της Άνγκελα Μέρκελ συγκέντρωσε περίπου 32,5%. Στον αντίποδα, το SPD του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου συγκέντρωσε μόλις 20%.

“Παγωμάρα” στο SPD!

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν αυτό που λέμε… γροθιά στο στομάχι για το SPD. Ο Μάρτιν Σουλτς δεν σταμάτησε ποτέ να είναι αισιόδοξος κατά την προεκλογική περίοδο. “Μπορώ να κερδίσω τη Μέρκελ“, έλεγε, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις έδειχαν αυτό που τελικά… συνέβη.

Το κόμμα του υπέστη βαριά πολιτική ήττα. Κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Σουλτς στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των exit polls.

Είναι μια σκληρή μέρα, μια πικρή μέρα. Δεν πετύχαμε το στόχο μας. Μετά από την ήττα που είχαμε στη Βεστφαλία – Ρηνανία, χάσαμε και σε ολόκληρη τη Γερμανία”, τόνιζε ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο οποίος, πάντως, δεν έδειξε διατεθειμένος να παραιτηθεί! Κι αυτό αποτελεί ένα παράδοξο, αφού λίγο πριν την ομιλία του, η αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος,  Μανουέλα Σβέζιχ, δήλωσε πως:  “Μετά το σημερινό ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα παραμείνει στην ηγεσία του”.

Αντιθέτως ο Σουλτς είπε στην ομιλία του: “Αισθάνομαι ότι εγώ, ως νέος εκπρόσωπος της SPD έχω την υποχρέωση να συνεχίσω σε αυτή την οδό για να διαμορφώσουμε αυτό το καινούριο πρόσωπο“.

Ο ίδιος, πάντως, στην συνέχεια ξεκαθάρισε το τοπίο: Συγκεκριμένα και σε ό, τι αφορά την προεδρία του κόμματος, ο Σουλτς δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Γερμανικές εκλογές: “Φαρμάκι” στους υποστηρικτές του Σουλτς!

Το κλίμα στα κεντρικά γραφεία του SPD, στο Βερολίνο, ήταν “βαρύ”. Κι ασήκωτο… Οι υποστηρικτές του Μάρτιν Σουλτς μάλλον είχαν… ενστερνιστεί την αισιοδοξία του, αλλά όλα… γκρεμίστηκαν.

Οι εκφράσεις τους δεν χρειάζονται… σχολιασμό. Δείτε τις φωτογραφίες

γερμανικές εκλογές γερμανικές εκλογές γερμανικές εκλογές γερμανικές εκλογές SPD SPD

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις