Site icon NewsIT

Γερμανική Αριστερά: Να επιστρέψει η Ρωσία στη G-7 ως αντίβαρο στην πολιτική Τραμπ

04.06.2018 | 12:17
Γερμανική Αριστερά: Να επιστρέψει η Ρωσία στη G-7 ως αντίβαρο στην πολιτική Τραμπ

Την ανάγκη επανόδου της Ρωσίας στην ομάδα των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών G-7 επισημαίνει η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke της γερμανικής Αριστεράς.

“Να επανέλθει η Ρωσία στο γκρουπ G-7, διότι έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο στα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ευρώπη”, τόνισε η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke, σε συνέντευξή της στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

Πέραν αυτού, η Γερμανίδα βουλευτής της Αριστεράς τάχθηκε “υπέρ μιας αυτόνομης παρουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διατλαντικές σχέσεις”, σημειώνοντας πως “η Ευρώπη πρέπει να θέσει στο επίκεντρο τους δικούς της στόχους”.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση Μέρκελ “να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση και να μειώσει την οικονομική εξάρτηση της Γερμανίας από τις εξαγωγές”.

Η κ. Βάγκενκνεχτ πρόσθεσε ότι “δεν πρέπει να τρέχουμε πίσω από τις ΗΠΑ σε θέματα εξοπλισμών”, ενώ τάχθηκε και “κατά της πρότασης του Γάλλου Προέδρου Mακρόν να δημιουργηθεί στρατός επέμβασης της Ε.Ε”. Όπως διευκρίνισε “το γερμανικό Σύνταγμα ορίζει σαφώς ότι ο εθνικός στρατός / Bundeswehr είναι στρατός άμυνας – και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι”.

Η Γερμανίδα αριστερή πολιτικός καυτηρίασε, τέλος, την σχεδόν ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική της Ε.Ε. Υπογράμμισε ότι “είναι μία Ένωση μεγάλων επιχειρήσεων και δεν είναι προσανατολισμένη σε ισχυρά κράτη πρόνοιας. Αυτό εξοργίζει τους πολίτες, οδηγεί σε έναν αυξανόμενο διχασμό της κοινωνίας και δημιουργεί μια νέα γενιά χωρίς ευκαιρίες. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται αιτία για την ώθηση του εθνικισμού”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version